Drukte in opvang door groep van 13 katten

Het is momenteel erg druk met katten in onze opvang. Dat komt o.a. doordat we eind augustus een groep van 13 katten binnenkregen via de inspecteurs van de landelijke inspectiedienst dierenbescherming (LID). De katten woonden in een vervuilde vakantiewoning.
Drukte in opvang door groep van 13 katten
De landelijke inspectiedienst dierenbescherming trof de groep katten aan in een vervuilde vakantiewoning

De 13 katten hadden allemaal veel vlooien, met jeuk, wondjes en korsten van het krabben als gevolg. Verder in het rijtje gebreken: slechte gebitjes, misvormde ogen, kapotte oren, niesziekte...
Een aantal zijn behoorlijk angstig/ schuw en dat maakt het een uitdaging om ze de medicatie te geven. De tabletten kunnen we gelukkig door het eten toedienen. Maar sommige katten hebben oogzalf nodig en zalf voor de wonden op het lijf en oren, en dat is best lastig bij degene die compleet in paniek raken als je ze moet behandelen. Ze zitten momenteel allemaal opgehokt zodat we goed in de gaten kunnen houden hoe ze eten, drinken en naar de bak gaan.

Een van de katers met vreselijke huidklachten door de vele vlooien

Gelukkig gaat het met de meeste katten al een stuk beter, gaan ze ons wat meer vertrouwen en zitten er vreselijk lieve knuffelkatten tussen. We hebben de 13 allemaal namen met de B gegeven. De 5 poezen zijn Babs, Bonnie, Britt, Bibi en Blossem. De 8 katers: Barney, Bengel, Bassie, Bob, Bennie, Bounty, Brutus en Bram. Als ze wat meer zijn aangesterkt worden ze gecastreerd/ gesteriliseerd en zijn de gebitten en eventuele andere ingrepen aan de beurt. Al met al zijn we nog wel even zoet met ze.

Steun ons dierenopvangcentrum!

Steun het asielwerk van Dierenopvangcentrum Vlaardingen! Via deze website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties.

Doe een gift