Over ons

Dierenopvangcentrum Vlaardingen is een opvang voor huisdieren in Vlaardingen. Zeven dagen in de week zorgen wij voor alle dieren die bij ons binnenkomen alsof het onze eigen dieren zijn. Uiteraard krijgen de dieren alle (medische) zorg die ze nodig hebben.

Met een team van 8 vaste medewerkers en ruim 100 vrijwilligers zorgen wij zeven dagen per week elke dag van het jaar voor de honderden dieren die bij ons verblijven. Het werkgebied van onze opvang bestaat uit: Rotterdam Noord, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Midden Delfland (Maasland/Schipluiden/ Den Hoorn) en Hoek van Holland.

Professionele opvang

We merken regelmatig dat het idee leeft dat het zielig is dat dieren in het asiel zitten. Of dat het niet oké is om je dier bij een opvang af te staan. Maar in sommige gevallen kunnen mensen niet anders. En soms is het beter als een dier bij mensen gaat wonen waar hij of zij beter past. Wij zijn een professionele opvang die vooral met veel liefde en gevoel voor alle dieren zorgen. Wij hebben veel ervaring met het herplaatsen van dieren en kunnen daarom een juiste inschatting/match maken bij de herplaatsing. Ervaring die de gemiddelde dierenbezitter niet heeft. We nemen uitgebreid de tijd voor een kennismaking. Nieuwe baasjes moeten zich legitimeren, en daarnaast een overeenkomst met bijbehorende voorwaarden ondertekenen. Dat maakt het een relatief veilige manier van herplaatsen. Veiliger dan via een tweedehands verkoopsite.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat dit in het kader van dierenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Heb je vragen hieromtrent, neem dan per e-mail contact met ons op. Vermeld daarbij in ieder geval de reden van je vraag en je naam- en adresgegevens.