Over ons

Dierenopvangcentrum Vlaardingen is een opvang voor huisdieren in Vlaardingen. Zeven dagen in de week zorgen wij voor alle dieren die bij ons binnenkomen alsof het onze eigen dieren zijn. Uiteraard krijgen de dieren alle (medische) zorg die ze nodig hebben.

Het werkgebied bestaat uit: Rotterdam Noord, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Midden Delfland (Maasland/Schipluiden/ Den Hoorn) en Hoek van Holland.

Zonder vrijwilligers geen bestaan

We zijn erg dankbaar voor de vele vrijwilligers die elke dag klaar staan voor de dieren. Zij zorgen er samen met het team van vaste medewerkers voor dat de dieren elke dag schone verblijven, voeding, medicatie en zeer belangrijk; aandacht en beweging krijgen. Er zijn regelmatig vacatures voor vrijwilligers.

Professionele opvang

We merken regelmatig dat het idee leeft dat het zielig is dat dieren in het asiel zitten. Of dat het niet oké is om je dier bij een opvang af te staan. Maar in sommige gevallen kunnen mensen niet anders. En soms is het beter als een dier bij mensen gaat wonen waar hij of zij beter past. Wij zijn een professionele opvang die vooral met veel liefde en gevoel voor alle dieren zorgen. Wij hebben veel ervaring met het herplaatsen van dieren en kunnen daarom een juiste inschatting/match maken bij de herplaatsing. Ervaring die de gemiddelde dierenbezitter niet heeft. We nemen uitgebreid de tijd voor een kennismaking. Nieuwe baasjes moeten zich legitimeren, en daarnaast een overeenkomst met bijbehorende voorwaarden ondertekenen. Dat maakt het een relatief veilige manier van herplaatsen. Veiliger dan via een tweedehands verkoopsite.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel Euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Het protocol is op aanvraag per e-mail beschikbaar. Vermeld in de aanvraag je naam- en adresgegevens.