Afstaan huisdier

Afstaan huisdier

Er kunnen omstandigheden ontstaan waardoor je afstand moet of wil doen van jouw hond of kat. Hiervoor kun je bij ons op afspraak terecht. Wij gaan dan op zoek naar nieuwe baasjes. Je kunt ervan op aan dat wij ons uiterste best doen om het verblijf in onze opvang zo prettig mogelijk te maken. Je kunt afstand van je hond of kat bij ons doen als je in onze regio woont. Of je woont elders, maar je hebt het dier op een eerder moment uit onze opvang gehaald.

Meenemen

Neem het volgende mee naar de afspraak, voor zover aanwezig:
  • Vaccinatieboekje (ook als de inenting is verlopen) 
  • Chipregistratieformulier 
  • Eventuele uitslagen medische onderzoeken

Kosten afstand doen

De bijdrage is afhankelijk van het dier en staan vermeld onder afstandskosten in onze tarievenlijst.

Medische kosten kat of hond: Als het dier een medische behandeling moet ondergaan voor iets wat het dier voor de komst in het asiel al mankeerde, worden de kosten bij de eigenaar in rekening gebracht.

Een dier retour brengen

Soms lukt het helaas niet om een dier te houden na adoptie. Uiteraard kan het dier dan worden teruggebracht naar onze opvang. Je doet dan afstand van jouw asieldier. We raden aan om gelijk contact op te nemen als er problemen zijn. Wellicht kunnen we dan helpen met een oplossing waardoor het dier toch kan blijven. Bij retourdieren hanteren we de volgende regels:
  • Binnen 2 weken: je krijgt het adoptietarief terug minus € 25 administratiekosten 
  • Na 2 weken tot 3 maanden: je krijgt het adoptietarief niet retour en hoeft geen afstandskosten te betalen 
  • Na 3 maanden: je betaalt afstandskosten
Je kunt bij ons pinnen.