Afstaan huisdier

Momenteel hanteren wij een wachtlijst voor het afstand doen van honden en katten vanwege de enorme drukte. Het kan enkele weken duren voordat we een plekje hebben. Neem contact op als je je dier op de wachtlijst wil plaatsen, we kunnen helaas geen indicatie geven van hoe lang het duurt.

Er kunnen omstandigheden ontstaan waardoor je afstand moet of wil doen van jouw hond of kat. Hiervoor kun je bij ons op afspraak terecht. Wij gaan dan op zoek naar nieuwe baasjes. Je kunt ervan op aan dat wij ons uiterste best doen om het verblijf in onze opvang zo prettig mogelijk te maken. Je kunt afstand van je hond of kat bij ons doen als je in onze regio woont. Of je woont elders, maar je hebt het dier op een eerder moment uit onze opvang gehaald.

Per 1 november 2021 is het alleen mogelijk om je hond bij ons af te staan als hij/zij in bezit is van een EU paspoort en chip die beiden door de dierenarts geregistreerd zijn. Dit moet bij de eigen dierenarts geregeld worden en kan niet in de opvang gedaan worden. Zonder geregistreerd EU paspoort en chip mogen wij de hond niet aannemen.

Meenemen

Neem het volgende mee naar de afspraak:

  • Vaccinatieboekje (ook als de inenting is verlopen) en in geval van een hond een door de dierenarts geregistreerd EU paspoort
  • kat: eventuele registratiegegevens, hond: verplichte chipregistratie door dierenarts
  • Eventuele uitslagen medische onderzoeken

Kosten afstand doen

De bijdrage is afhankelijk van het dier en staan vermeld onder afstandskosten in onze tarievenlijst..

Medische kosten kat of hond: Als het dier een medische behandeling moet ondergaan voor iets wat het dier voor de komst in het asiel al mankeerde, worden de kosten bij de eigenaar in rekening gebracht.

Een dier retour brengen

Soms lukt het helaas niet om een dier te houden na adoptie. Uiteraard kan het dier dan worden teruggebracht naar onze opvang, uitsluitend na overleg en op afspraak. Je doet dan afstand van jouw asieldier. We raden aan om gelijk contact op te nemen als er problemen zijn. Wellicht kunnen we dan helpen met een oplossing waardoor het dier toch kan blijven.