Vermist huisdier

Als je jouw dier kwijt bent bestaat de kans dat hij of zij bij ons is binnengebracht. In het overzicht gevonden dieren kun je de recent gevonden dieren bekijken.

Dier als vermist opgeven

Geef je dier zo snel mogelijk als vermist op via Amivedi. Op Mijn Dier is Zoek melden wij alle gevonden dieren. Daarnaast melden wij alle gevonden dieren aan bij www.amivedi.nl. Dit geldt voor zowel levende als overleden dieren. Als je huisdier vermist is, is het belangrijk om dat zo snel mogelijk te melden. Je kunt dat zelf online doen. Ook raden we aan om je dier zo snel mogelijk te plaatsen op de Facebookpagina voor de vermiste dieren van je eigen regio/woonplaats.

Check de chip!

Is jouw dier gechipt? Controleer dan of de chip nog goed geregistreerd staat. Helaas komt het maar al te vaak voor dat dieren wel gechipt zijn, maar niet geregistreerd staan. Het gebeurt ook regelmatig dat een chip nog op naam van een vorige eigenaar staat. Op dat moment kunnen wij jou helaas niet informeren dat jouw huisdier bij ons verblijft. Via www.chipnummer.nl kun je eenvoudig controleren of het chipnummer op jouw naam staat.

Als een gevonden dier niet wordt opgehaald

Wij hebben de plicht om gevonden dieren 14 dagen vast te houden. Dat geeft de eigenaar de kans om het dier op te halen. Na deze periode vervalt het eigendom van het dier aan ons en mogen wij er een nieuw baasje voor zoeken. Het is daarom van groot belang dat je snel actie onderneemt bij een vermissing. Geef ook de oppas tijdens een langere vakantie duidelijke instructies wat ze moeten doen bij vermissing.