Eind goed al goed voor de gedumpte Shih Tzu's

Met zwaar vervilte vacht en veel te lange nagels werden op 23 oktober twee onherkenbare zielige hoopjes hond bij ons Dierenopvangcentrum Vlaardingen binnengebracht.
Eind goed al goed voor de gedumpte  Shih Tzu's
Gevonden in het Beatrixpark in Schiedam, met z’n tweeën op een zak achtergelaten. De voor- en achterkant waren door de enorme klitten in de vacht van de Shih Tzu’s niet te onderscheiden.
Het onherkenbare duo bij binnenkomst

Wasbeurt en medische check

Als eerste hebben we de honden voorzichtig geschoren en een uitgebreide wasbeurt gegeven om de dieren weer zicht en bewegingsvrijheid te geven. Dat was naast alle stress van de gebeurtenis, al een enorme opluchting voor het duo. Het bleek om een mannetje en vrouwtje te gaan. Naast de onverzorgde vacht, waren de nagels te lang en was er ook al lang geen zorg meer besteed aan de gebitten van de hondjes.

Fijne wasbeurt voor het teefje
Voilà: metamorphose na het scheren en wassen!

Opgeknapt en geadopteerd

De afgelopen periode konden de Shih Tzu’s bijkomen en met de juiste zorg, veel liefde en aandacht veranderden ze in vrolijke en speelse hondjes. Na ons eerste bericht was de belangstelling voor deze twee schatten enorm. De namen van de geïnteresseerden werden allemaal genoteerd en toen de hondjes voldoende hersteld waren, startte de zoektocht naar een geschikt gouden mandje. We zochten vooral een fijn thuis waar ze samen geadopteerd konden worden. En dat is gelukt!

Op naar het zuiden!

Afgelopen zaterdag is het duo, na een eerdere kennismaking, opgehaald door hun nieuwe baasjes uit de omgeving van Breda. Bij de eerste ontmoeting zagen we het gelijk al: dit is een perfecte match! Het reutje is uit voorzorg gecastreerd en bij het teefje hebben we het gebit nog wat extra verzorgd. Verder zijn de twee Shih Tzu's gezond en kunnen ze een liefdevol leven tegemoet gaan bij hun nieuwe baasjes. Gelukkig komt het na alle ellende, helemaal goed met deze twee schatjes!

De blije hondjes met hun minstens zo gelukkige nieuwe baasjes

Politie onderzoek

De dierenpolitie is nog steeds bezig met het onderzoek naar de herkomst van de hondjes. Hopelijk is daar in de toekomst meer duidelijkheid over.