Gedumpte poedelpuppy's

Twee pups, vermoedelijk poedelkruisingen uit hetzelfde nestje zijn onafhankelijk van elkaar op verschillende plekken achtergelaten. De ene werd in Spijkenisse bij een dierenarts afgegeven en de ander gevonden in Rotterdam. Beide pups waren er zeer slecht aan toe en helaas heeft een pupje het niet gered. Ze zijn gechipt maar niet geregistreerd en helaas is niet achterhalen uit welk land ze komen. De chippen zijn gefabriceerd in China en kunnen overal ter wereld aan verkocht zijn.

Gedumpte poedelpuppy's

Op donderdagavond 12 augustus is het eerste pupje in een kratje gevonden (vindlocatie onbekend) en bij een dierenarts in Spijkenisse afgegeven. Via onze collega’s van Dierenopvangcentrum Spijkenisse is dit pupje bij de spoedkliniek terecht gekomen omdat het arme diertje er ontzettend slecht aan toe was. De artsen hebben de hele nacht en ochtend hun uiterste best gedaan, maar helaas heeft dit pupje het niet gered.

Voor dit pupje kwam de hulp helaas te laat. Rust zacht liefje

Tweede pup gedumpt

Vrijdag 13 augustus werd een zelfde soort hondje in een doos gevonden in de Coolsedwarsstraat in Rotterdam en bij ons in Vlaardingen gebracht. Dit kan niet anders dan een nestgenootje zijn van het andere puppy. Dit moppie was er ook erg slecht aan toe en we hebben haar meteen doorgebracht naar een spoedkliniek. Hier is ze aan het infuus gelegd en werd er hard gewerkt om haar in leven te houden. Gelukkig kregen we de volgende ochtend te horen dat ze de nacht goed is doorgekomen. Ze hoefde die ochtend niet meer in de couveuse en had zelfs ook wat gegeten! Nu moet ze nog van de diarree afraken. Het pupje is nog erg jong, ze heeft haar tandjes nog niet gewisseld maar de exacte leeftijd is lastig te bepalen omdat ze ook kleiner dan normaal kan zijn vanwege slechte voeding/verzorging. Dat laatste is waarschijnlijk de oorzaak van haar ziekzijn.

Een nieuwe start, een nieuwe naam

We hebben de pup Asha genoemd, wat hoop en lang leven betekent. Precies wat we hebben en willen voor haar. Wanneer Asha de kliniek kan verlaten kan ze terecht bij 1 van onze gastgezinnen waar ze uitstekend verzorgd wordt. Uiteraard houden we jullie op de hoogte over de situatie van Asha. We hebben veel berichten gehad van allemaal lieve mensen die haar een heel goed en liefdevol thuis willen bieden. Op dit moment is Asha nog niet toe aan herplaatsing, dat zal iedereen begrijpen. We wachten daarom ook met de zoektocht naar een fijn huisje voor haar tot ze helemaal is opgeknapt.

Asha aan het infuus in de couveuse


Kosten spoedopname

De kosten voor de beide hondjes bij de spoedkliniek liepen in rap tempo op en daarom zijn we een donatieactie opgestart. We hebben ontzettend veel donaties ontvangen, echt fantastisch!

Tips

Heb jij iets gezien? Weet je van wie de hondjes zijn? Wie heeft ze in een doos heeft achtergelaten? Laat het ons weten via info.vlaardingen@dierenbescherming.nl. Als er nog meer pups uit dit nestje zijn dan hopen we dat ze bij ons gebracht worden, of dat Dierenambulance Zuid-Holland Zuid ingeschakeld wordt om ze op te halen.