Hoe gaat het met Bob?

Ken je Bob nog? Een jaar geleden dwaalde hij zwaar verwaarloosd rond bij de Kralingse plas in Rotterdam. Hij had een volledig vervilte vacht en kwam daardoor nauwelijks vooruit. Onze dierenambulance haalde Bob op en bracht hem naar het Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Vanwege de ernst van de situatie schakelden we ook de dierenpolitie in, helaas is de toenmalige eigenaar nooit gevonden.

Hoe gaat het met Bob?

Het was voor onze medewerkers een hele uitdaging om Bob te helpen. Hij was er slecht aan toe, had een flinke hartruis en raakte snel in paniek. Bovendien deed het pijn om de 'dreadlocks' te verwijderen, omdat ze zo dicht op de huid zaten. Onder narcose is Bob uiteindelijk verlost van 1,3 kilo vacht. Later is ook zijn verwaarloosde gebit grondig aangepakt.

Bob heet niet voor niets voluit Bob Marley. Toen hij bij ons binnenkwam had hij dreadlocks.
Ook het gebit van Bob was er slecht aan toe.

Een jaar later

Bob reageerde zichtbaar opgelucht op zijn metamorfose en hij vond ook nog eens leuke baasjes. Maar hoe gaat het een jaar later met Bob?


Een jaar later gaat het hartstikke goed met Bob!

Werken aan verlatingsangst

Zijn baasjes hebben niet stilgezeten. Bob had behoorlijk last van verlatingsangst, hij blafte veel en kon geen tel alleen thuisblijven. Een hondengedragsdeskundige gaf het gezin handvatten om te werken aan Bobs onzekerheid en hem zoveel mogelijk van zijn verlatingsangst af te helpen. Het harde werken werpt inmiddels zijn vruchten af. Bob kan nu prima een paar uurtjes alleen thuisblijven.


Bob heeft zijn plekje wel gevonden.

Toch blijft Bob zo nu en dan merkwaardige trekjes vertonen. Soms valt hij ineens uit naar vreemden. Hij blaft ook luidruchtig naar mensen en dieren die het tuinhek passeren. Máár in vergelijking met een jaar geleden is hij enorm veranderd en zijn baasjes zijn daar hartstikke trots op: “Inmiddels merkt Bob dat we geen kwaad in de zin hebben. Geweldig om te zien wat je met veel geduld, liefde en aandacht voor elkaar krijgt bij een hondje dat een aardig rugzakje heeft!”

Wandelen en knuffelen

Bob ontpopte zich het afgelopen jaar tot een kleine genieter. Hij is dol op wandelen en laat zich maar al te graag omringen door andere honden. Bob kan zich urenlang vermaken op het strand, hij rent enthousiast de golven achterna en graaft driftig in de branding. Ook een verse modderpoel in het bos of de tuinsproeier zijn favoriet. En misschien is het voor Bob wel het allerfijnst dat hij uiteindelijk voldaan en uitgeteld op schoot kan ploffen, voor een flinke kroelpartij.

Toen Bob een keer per ongeluk in het diepe terecht kwam, ontdekte hij zwemmen. Nu doet hij niets liever!

Help ons redden

Medewerkers en vrijwilligers van onze dierenambulances en opvangcentra staan dag en nacht klaar om dieren zoals Bob te redden. De zorg brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen voor vervoer, verblijf en voeding, maar bijvoorbeeld ook voor medische zorg en socialisatie. We kunnen dit niet doen zonder jouw hulp. Help ons redden, steun de Dierenbescherming!