Katten in boxjes achtergelaten

De afgelopen dagen zijn er maar liefst 3 katten in vervoersboxjes op straat gevonden. Of er een verband is tussen de drie gevallen is niet bekend. Geen van de katten heeft een chip.
Katten in boxjes achtergelaten

De eerste kat is op 5 januari in de ochtend gevonden op de Oosthavenkade in Vlaardingen. Het betreft een zwarte jonge poes van ongeveer 10 maanden oud. Zij is drachtig en de dierenarts verwacht dat ze binnen een week of twee moet bevallen. We hebben haar Josje genoemd en zij mag haar kraamtijd bij 1 van onze vrijwilligsters doorbrengen.

Josje is ca 10 maanden oud en is drachtig

Op 6 januari is een zwarte langharige poes en ‘s avonds gevonden in de Bredevoorde in Rotterdam. Deze poes is qua vacht goed verzorgd. Ze had een warm mandje en voer in haar vervoersbox. Het enige wat we bij haar op te merken hebben is dat ze ontstoken tandvlees heeft en iets te lange nageltjes. Haar nagels zijn inmiddels geknipt en de afspraak voor gebitssanering is ook al ingepland. Nanda, zoals wij haar genoemd hebben is een lieve poes van ongeveer 4 jaar jaar oud geschat.

Deze mooie dame is achtergelaten met een zacht mandje en voer in de box

Op 7 januari werd er een Sphynx (naaktkat) in de avond gevonden in de West-Varkenoordseweg in Rotterdam. Deze ongecastreerde kater is goed verzorgd en heeft de tijdelijke naam Mr.Naked gekregen.

Een Sphynx kan niet goed tegen kou dus gelukkig is hij nu warm binnen

We zijn uiteraard benieuwd wat de verhalen achter deze katten zijn. Horen ze bij elkaar? Wat is de reden dat ze zo zijn achtergelaten? Als iemand informatie heeft dan ontvangen we dat graag per mail of telefoon: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl / 088-8113580

Dumpen niet nodig

We hopen dat mensen in het vervolg naar ons toekomen in plaats ze zo op straat te zetten. Het is niet nodig want de dierenbescherming is er juist om dieren op te vangen. Het kan heel verkeerd aflopen als een verkeerd persoon ze vindt en daarnaast is het strafbaar om je huisdier te dumpen. Als we op zoek gaan naar nieuwe baasjes voor deze katten dan komen ze bij de asieldieren te staan met bezoekdata en eventuele bijzonderheden.