Mogelijk vuurwerkslachtoffer

In ons dierenopvangcentrum is een kat binnengekomen die mogelijk slachtoffer is geworden van mishandeling met vuurwerk. Deze cyperse witte kater is op 27 december gevonden in de Korte Heinlantstraat in Rotterdam en is momenteel bij ons aan het herstellen.
Mogelijk vuurwerkslachtoffer
Toen deze lieve kater bij ons binnenkwam moesten we wel even een paar keer slikken. We maken heel wat mee en zijn aardig wat gewend maar de verwondingen van deze kat zijn behoorlijk heftig. Een deel van zijn rug en achterkant is ontveld, en zijn staart ontbreekt. Omdat er een stukje plastic in zijn anus zat bestaat het vermoeden dat hij slachtoffer is geworden van mishandeling met vuurwerk.
De wonden beginnen op zijn rug en lopen door tot rondom zijn anus
Een zoektocht naar de eventuele daders levert tot nu toe niks op, net als een zoektocht naar zijn eigenaar. Helaas heeft hij geen chip. Hij is gevonden in de Korte Heinlantstraat in Rotterdam en is niet gecastreerd. Comet, zoals wij hem genoemd hebben, naar een van de rendieren van de kerstman, verblijft bij ons in de opvang en maakt het naar omstandigheden goed. Hij eet goed, en laat de wondverzorging en toediening van medicatie goed toe. Hij is angstig en zit graag onder een dekentje verstopt.
Het is niet bekend of hij al staartloos was, of dat zijn staart door mogelijk vuurwerk is afgeblazen
Als de eigenaar zich niet meldt gaan we op zoek naar een nieuw baasje zodra zijn medische toestand het toelaat. Qua karakter is het een hele lieve, zachtaardige en verlegen kat. We verwachten dat het herstel nog een tijdje duurt. Uiteraard wordt hij voor plaatsing ook ingeent, gechipt en gecastreerd. Wie wil bijdragen aan het herstel van Comet kan een donatie overmaken naar NL42RABO 0132871548 tnv Stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg, ovv Comet.

Comet is een hele lieve kater, hij vindt het fijn om geaaid te worden