Poes Milou en haar kittens

Poes Milou kreeg bij haar vorige baasjes een nestje van 6 prachtige kittens. Wat haar baasjes als mooie tijd voor ogen hadden liep uit op een drama en onze hulp was nodig.
Poes Milou en haar kittens

De krolse zus van Milou woonde ook in huis. Zij wilde de kittens van Milou afpakken, waardoor Milou zeer van slag raakte. Beide poezen werden heel agressief naar elkaar, maar vooral ook richting eigenaren. Zij durfden zelfs hun eigen huis niet meer in omdat ze aangevallen werden. Onze hulp werd ingeschakeld om de poezen en kittens uit huis te halen en er werd afstand gedaan.

Milou zorgt vreselijk goed voor haar kittens

We hebben de zussen gescheiden en Milou en haar kroost een eigen kamer in onze opvang gegeven. Ook wij konden haar niet veilig benaderen dus we namen voorzorgsmaatregelen in de vorm van beschermende kleding, veiligheidsbrillen en een scherm. Op die manier konden we het gezinnetje toch verzorgen. Dit deden we standaard met 2 medewerkers om elkaar ook te helpen als er wat zou gebeuren. Arme Milou was zo uit haar doen door het hele gebeuren en wilde haar kittens met haar leven beschermen. Stukje bij beetje wonnen we haar vertrouwen en gelukkig is dat gelukt! Milou is nu weer haar lieve zelf. Ze kletst graag, geeft ons kopjes en we mogen haar aaien en gewoon bij de kittens komen. Ze laat niet iedereen toe, maar dat geeft niet, we houden ons aan haar voorkeuren. Haar kittens doen het super, ze zijn prachtig en groeien goed. Ze eten ons arm en er gaat heel wat kattengrit doorheen per dag!

Tijd voor ontbijt! Het gezinnetje eet ons arm ;)

Binnenkort mogen de kleintjes mama Milou verlaten. Zodra nieuwe baasjes zich kunnen melden zullen we ze op ikzoekbaas.nl plaatsen. Uiteraard wordt Milou daarna gesteriliseerd zodat ze nooit meer een nest kan krijgen. Alle kittens worden meerdere malen ontwormd, ze worden gevaccineerd en gechipt en zullen geplaatst worden met een tegoedbon voor castratie/sterilisatie.

En de zus van Milou? Die is al gesteriliseerd en zonder haar krolse en agressieve hormonen bij haar nieuwe baasjes thuis!

Verzorging van kundige medewerkers

Milou en haar kittens hebben intensieve zorg nodig en dat doen we uiteraard met liefde. Als ze ons niet had toegelaten zat er niks anders op dan haar te scheiden van de kleintjes, omdat ze anders zouden verwilderen. Gelukkig hebben we een aantal zeer kundige medewerkers die niet zomaar opgeven en met succes! #geefommij