Twee honden vastgebonden

Op 10 september heeft Dierenambulance Zuid Holland Zuid een melding gekregen van twee honden die aan een paal stonden vastgebonden in Schiedam. Ze stonden vastgebonden bij een fietsenstalling aan de Schiedamseweg.

Twee honden vastgebonden

Het gaat om twee teefjes van het ras American Bully van 9 en 11 jaar. Er zat een handgeschreven briefje bij dat ze bij elkaar moeten blijven en hun namen erbij, Bella (bruin wit) en Patrona (grijs wit).

Zo stonden de honden vastgebonden, een voorbijganger belde de dierenambulance

De honden werden naar onze opvang in Vlaardingen gebracht en zo op het eerste gezicht heeft vooral Patrona best wat medische klachten. Zo heeft ze op haar lijf overal kale plekken, enorme hangtepels met mamatumoren, haar ogen zijn ontstoken, haar nagels zijn veel te lang. Bella is met 38 kilo ongeveer 8 kilo te zwaar en ze loopt ook stram. Beide honden hebben veel tandsteen aan vooral hun bovengebit. Kortom, van een goede verzorging kunnen we helaas niet spreken. Uiteraard worden ze nu goed verzorgd en behandeld voor al wat nodig is. We hebben de honden gefilmd op het moment van binnenkomst:

Dierenpolitie

Via tips hebben we informatie gekregen over wie dit gedaan heeft. We geven deze informatie door aan de dierenpolitie zodat zij er verder mee kunnen. Het dumpen van dieren is strafbaar en daarnaast enorm onnodig want er zijn tal van manieren om dieren goed te kunnen herplaatsen.

Donaties

Er staan ons aardig wat medische kosten voor dit duo te wachten. Om die reden hebben we een crowdfunding opgezet, hier kan direct online gedoneerd worden.

Steun ons dierenopvangcentrum!

Steun het asielwerk van Dierenopvangcentrum Vlaardingen! Via deze website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties.

Doe een gift