Twee Shih Tzu's met zwaar vervilte vacht gedumpt

Het was voor onze medewerkers een déjà vu. Vorig jaar kwam de zwaar verwaarloosde hond Bob Marley bij ons binnen, die zijn naam te danken heeft aan zijn vervuilde dreadlocks. Deze week kwamen er twee look-alikes binnen bij ons dierenopvangcentrum: twee compleet vervilte Shih Tzu's. Samen met de dierenpolitie proberen we meer te weten te komen over dit duo.
Twee Shih Tzu's  met zwaar vervilte vacht gedumpt
"We moesten letterlijk twee keer kijken toen deze twee zwaar vervilte Shih Tzu's bij ons binnenkwamen." - medewerkers Dierenopvangcentrum Vlaardingen.

Bob Marley 2.0

Het gaat om een reu en een teef die werden ontdekt in het Beatrixpark te Schiedam. De honden zijn allebei duidelijk al jaren niet geborsteld of getrimd. Vooral bij het reutje is de kop haast niet te onderscheiden van de staart, maar ook het teefje zal zo snel mogelijk een intensieve trimbeurt krijgen. Want een dergelijke vervilte vacht is intens pijnlijk voor de honden.

Het reutje is er qua vacht het slechtst aantoe.

En nu?

Wij zorgen uiteraard dat deze honden zo snel mogelijk van hun zwaar vervilte en naar pies en poep ruikende vacht worden verlost. Ook de gebitjes van de beide honden zijn heel erg slecht. Deze zullen we ook zo snel mogelijk moeten saneren en dan is het te hopen dat we niet alle tanden en kiezen hoeven te trekken. We geven ze alle aandacht en (medische) zorg die ze nodig hebben. We houden jullie op de hoogte en hopen binnenkort een positieve update over dit trieste duo te kunnen geven.

Onze medewerkers van Dierenopvangcentrum Vlaardingen zorgen ervoor dat dit duo opknapt en een betere toekomst krijgt.

Herken jij deze honden?

De dierenpolitie onderzoekt de herkomst van de honden. Herken jij deze honden en heb jij meer informatie voor ons? Laat het ons weten via info.vlaardingen@dierenbescherming.nl