Update: hoe gaat het nu met gedumpte hond Vito?

Begin juni kwam de zwaar vermagerde Bulterriër Vito bij ons binnen. Hoe gaat het nu drie weken later met Vito
Update: hoe gaat het nu met gedumpte hond Vito?

Eten gaat steeds beter

Vito's darmen waren niet meer gewend aan het verteren van voedsel. Grote porties kon hij niet verdragen, daarom kreeg hij aan het begin zes keer per dag een klein beetje brokjes. Zelfs dat viel niet altijd even lekker, maar naarmate de tijd vorderde kon Vito steeds grotere porties (minder keren per dag) binnen houden. En dat is goed te zien. Nu drie weken later, ziet Vito er al een stuk gezonder uit.

Vito is een goedzak. We worden hier bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen erg blij van hem.

Dierenartscontroles

We hielden Vito goed in de gaten en brachten geregeld een bezoekje aan de dierenarts om de boel te laten controleren. Ook van de dierenarts kregen we telkens goed nieuws. Twee weken geleden was Vito sterk genoeg voor zijn vaccinaties en vorige week kregen we goedkeuring voor de oogoperatie die hij moet ondergaan. Vito heeft last van entropion, zijn oogleden krullen naar binnen waardoor zijn oogharen in z'n ogen prikken. Daar kon hij pas aan geholpen worden als hij sterk genoeg was. 1 juli is het zover! Ondertussen zagen we Vito steeds opgewekter en speelser worden. Hij voelt zich nu zichtbaar weer een heel stuk beter.

Dierenarts Sasa van Dierenkliniek Billiton checkt hoe het nu met Vito gaat.

Nieuwe baasjes

Na zijn oogoperatie zal Vito nog zo'n twee weken nodig hebben om volledig te herstellen. Daarna mag hij naar zijn nieuwe baasjes! Nadat de dierenarts vorige week groen licht gaf, plaatsten we een oproep op Facebook. Er was veel animo voor Vito en we moesten helaas veel mensen teleurstellen. Joswa en Leonie zijn de gelukkigen die hem half juli mee naar huis mogen nemen. Ze kwamen kennismaken en de liefde was wederzijds. Vito reageerde dolenthousiast op zijn nieuwe baasjes.

Vito speelt weer! Hij voelt zich zichtbaar een stuk beter.

Bedankt

We waarderen jullie betrokkenheid en willen iedereen die meeleeft van harte bedanken voor alle steun. We hebben hartverwarmende reacties gekregen over Vito. En we zijn dan ook reuzeblij dat het zo goed met hem gaat. Het verschil tussen de dag dat hij binnenkwam en nu is enorm. Hij is er nog niet helemaal, maar over een paar weekjes gaat zijn nieuwe leventje eindelijk beginnen. We houden jullie nog op de hoogte via onze Facebookpagina.

Vito mag half juli met zijn nieuwe baasjes mee.

Honden zoals Vito

Vito is niet enige hond die zo vermagerd bij ons binnenkwam. Helaas komen we vaker verwaarloosde honden tegen in onze Dierenbeschermingsasielen. We vragen daar tijdens onze Geef om mij-campagne dit jaar dan ook extra aandacht voor. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal van de magere en angstige hond Saar.

Ook Saar kwam vermagerd en angstig bij één van onze Dierenbeschermingsasielen binnen.

Steun ons dierenopvangcentrum!

Steun het asielwerk van Dierenopvangcentrum Vlaardingen! Via deze website kun jij je steentje bijdragen en ons helpen om zoveel mogelijk dieren te redden, op te vangen en te beschermen. De Dierenbescherming ontvangt geen overheidssubsidies en is afhankelijk van donaties.

Doe een gift