Vermiste Jill na vijf terecht!

Afgelopen week verwelkomden we een zielig hoopje hond met een vreselijk vervilte vacht, ontstoken oren, een vies oog, véél te lange nagels en meer nare kwalen. Medewerkers van de gemeente Rotterdam ontdekten toller Jill aan de Linker Rottekade en belden bezorgd Dierenambulance Zuid-Holland Zuid. Onze ambulancecollega's brachten Jill onmiddellijk naar ons asiel, zodat we haar snel konden helpen. Volgens haar chipgegevens was ze vermist. Na ons belletje sloeg haar eigenaar steil achterover, Jill was namelijk al vijf jaar spoorloos verdwenen.

Vermiste Jill na vijf terecht!

Mysterie

Waar kwam Jill ineens vandaan en waar is ze al die tijd geweest? We vermoeden dat ze gestolen was. Ze lijkt in elk geval niet te hebben gezworven, omdat haar nagels daar te lang voor waren. Waar ze ook was, we zijn blij dat ze levend en wel is teruggevonden. Het komt zelden voor dat we honden herenigen die jarenlang van de aardbodem verdwenen waren. Helaas mankeerde Jill wel van alles. Naast de bovengenoemde klachten woog ze nog maar 11,5 kilo in plaats van 17 à 18 en kon ze haar behoeften nauwelijks doen, omdat haar achterwerk volledig dichtgeplamuurd was met ontlasting en haren. Stap 1 was een flinke wasbeurt en dat deed Jill zichtbaar goed. Ze is daarna direct onder handen genomen door de dierenarts.

Jills vacht was er slecht aan toe.

Een wonder!

Meneer Wijsenbeek (78 jaar) was met stomheid geslagen toen hij van ons hoorde dat zijn Nova Scotia duck tolling retriever Jill na vijf jaar was teruggevonden. Tijdens een bezoekje aan zijn kleinkinderen was Jill uit de achtertuin ontsnapt. Meneer Wijsenbeek had alles uit de kast gehaald om zijn geliefde hond terug te vinden. Hij had de gehele omgeving uitgekamd en hulptroepen ingeschakeld. Stichting Waar is onze Angel deelde flyers uit en zette zelfs een speurhond in om Jill op te sporen. Helaas, zonder resultaat. Een verdrietige periode volgde. Meneer Wijsenbeek had Jill als pup in huis gekregen toen zijn vrouw overleed. Jill bood hem veel liefde en steun, acht jaar lang vormden ze een onafscheidelijk duo. En nu moest hij haar missen zonder te weten wat er met haar gebeurd was.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit en zo konden we meneer Wijsenbeek bellen met goed nieuws. Ook hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk goed geregistreerde chipgegevens zijn.

Jill kon na vijf jaar eindelijk weer mee naar huis.

Weer thuis

De hereniging verliep lieflijk en kalm. De inmiddels 13 jaar oude Jill kwispelde rustig en snuffelde belangstellend aan haar baasje die haar vreselijk had gemist.

Jill reageerde ook goed op haar thuiskomst. Ze is ontspannen en voelt zich met de dag beter. Ze is nog onder behandeling bij de dierenarts en heeft de broodnodige trimbeurt al achter de rug: dat ziet er een stuk beter uit!

Jill is bij de trimmer geweest, dat ziet er een stuk beter uit.

We zijn blij dat Jill haar oude dag gewoon thuis kan doorbrengen met haar eigen baasje en we wensen dier en baas alle geluk!

Jill met haar baasje (en familie).