Verwaarloosd hondje gevonden

Op zaterdag 22 september werd dit hondje tegen middernacht gevonden bij de Kralingse Plas in Rotterdam. De dierenambulance heeft hem opgehaald en bij ons gebracht. De schok was groot toen we hem zagen, en roken.
Verwaarloosd hondje gevonden

Zijn vacht compleet vervilt, en hij kon amper lopen en iets zien. Ook stonk hij verschrikkelijk. Vanwege zijn vacht hebben we hem Bob Marley genoemd.

Je moet goed kijken om te bepalen wat de voor- en achterkant is

We konden op zondag bij de dierenarts terecht voor een eerste check-up en een verklaring voor de dierenpolitie. De politie was ook bij het dierenartsbezoek aanwezig. Zijn leeftijd is geschat op 6 tot 10 jaar, zijn gebit is vies en hij heeft een hartruis. Hij kreeg alvast een vlooienpipet want zijn lijf krioelde van de vlooien. Ook deden we een poging om alvast wat vacht weg te knippen maar daarvan raakte hij compleet in paniek, en het deed ook zeer. De enige manier om alles goed weg te krijgen was om hem onder narcose te scheren. Dat is op maandag 24 september gebeurd. Er is bijna 1,5 kilo vacht afgeschoren. Nadat hij helemaal bij was gekomen van de narcose hebben we hem gewassen.

In totaal is er 1,5 kilo vacht afgeschoren en geknipt

Nu mag hij bijkomen en hij wordt ingeënt, gechipt, nog een keer ontvlooid en natuurlijk ook ontwormd. Omdat Bob gevonden is zijn we verplicht hem 14 dagen vast te houden alvorens hem te herplaatsen. Dit voor het geval het om een langdurige vermissing zou gaan. Dus we gaan Bob lekker vertroetelen de komende periode en dan op zoek naar een nieuw baasje. Hij voelt zich hartstikke goed en zit weer lekker in zijn vel!

Bobs metamorfose