Zieke pup in bosjes gevonden

Op donderdagavond 13 oktober is er een zieke pup in de bosjes bij een bushalte aan de Koninginnelaan in Vlaardingen gevonden. Bij het pupje lagen enkele puppypads. Het gaat om een dwergkeeshondje, een teefje zonder chip.

Zieke pup in bosjes gevonden

Update 15 oktober 2022 13.45 uur - We hebben zeer verdrietig nieuws; Pupje Zoya heeft het helaas niet gered. Na een vrij goede nacht en vanmorgen wat hapjes zelf gegeten was er een redelijk positief beeld. Maar helaas heeft ze daarna weer meerdere heftige epileptische aanvallen gekregen ondanks dat ze hier al medicatie voor krijgt. Haar kleine zwakke lijfje kan zulke zware aanvallen niet aan. Helaas was er geen andere keuze dan haar te laten gaan....

----------------------------

Het kleintje was erg zwak en mager, viel steeds om en is door dierenambulance Zuid Holland Zuid naar een 24-uurs spoedkliniek gebracht. Daar werd duidelijk dat het pupje voor de nacht opgenomen moest worden omdat ze te ziek was en niet wilde niet eten en drinken. De pup kon nog niet naar het door ons al ingeschakelde gastgezin gebracht worden. We hebben haar de naam Zoya gegeven, dat betekent leven en groeikracht, twee dingen die we haar zo gunnen.

Onderzoeken en behandeling

Ze heeft in de nacht meerdere epileptische aanvallen gehad en daarvoor is medicatie gestart, sindsdien zijn er geen aanvallen meer voorgekomen. Het pupje bleek gelukkig niet besmet te zijn met Parvo waar in eerste instantie voor gevreesd werd. Wel heeft ze giardia, een besmettelijke darmparasiet. Uit een bloedonderzoek bleek dat haar organen geen afwijkingen vertonen, wel zijn er ontstekingscellen in haar bloed aangetroffen. Hiervoor wordt aanvullend bloedonderzoek gedaan en mogelijk is er ook een MRI-scan nodig.

Medische kosten

Uiteraard wordt er alles gedaan wat nodig is, hier zit echter wel een behoorlijke prijskaart aan. De kosten van de opname en de eerste onderzoeken op donderdag en vrijdag komen uit op rond de 1000 euro. Het pupje blijft in opname en de kosten per dag zijn 600 euro door de intensieve zorg, onderzoeken en medicatie. Als er een mri-scan gedaan moet worden bedragen de kosten daarvan ca 2000 euro. Kortom, het is nogal wat maar we willen dit gedumpte moppie zo graag helpen. De kans bestaat ook dat ze het niet redt, maar dan hebben we er wel alles aan gedaan. We hopen op hulp hierbij dus wie een bijdrage wil doen voor dit gedumpte meisje zijn we erg dankbaar. Er zijn voldoende donaties binnenkomen om alle gemaakte kosten te dekken.

Zoya in opname aan het infuus
Zoya in opname aan het infuus