Zwaar vermagerde Vito gedumpt in Rotterdam

Zwaar vermagerd dwaalde Bulterriër Vito rond op de Melanchtonweg in Rotterdam. Na een bezoek aan de dierenarts kwam hij bij ons binnen. Vito ziet door één oog slecht en hoort weinig. De focus ligt echter eerst op zijn gewicht. Vito moet aankomen en aansterken. Elk jaar vangt de Dierenbescherming 4000 honden op. We vragen deze zomer extra aandacht voor alle (medische) zorg en aandacht die honden zoals Vito nodig hebben.
Zwaar vermagerde Vito gedumpt in Rotterdam

Lieve hond met pech

“Het is een ontzettend lieve hond”, vertelt asielbeheerder Babiche. Hij heeft een zacht karakter en reageert enthousiast, zelfs bij de dierenarts. Dat terwijl hij er momenteel slecht aan toe is met zijn extreem lichte gewicht. Zijn darmen moeten weer wennen aan het verwerken van voedsel en daarom krijgt hij gedurende de dag kleine beetjes brokken. Dat valt nog niet altijd even goed, maar eetlust heeft Vito gelukkig wel. Stapje voor stapje zal Vito aan eten wennen en dan komt hij hopelijk gauw aan.

Zwaar vermagerdVito is zeer mager en verzwakt. Ondanks dat is het een ontzettend lieve hond.

Oor- en oogprobleem

Vito hoort bijna niets, maar gelukkig zijn z’n oren schoon van binnen. De dierenarts vermoedt dat hij geboren is met een gehooraandoening. Dat geldt vermoedelijk ook voor z’n linker oog waar hij slecht door ziet. Vito lijkt last te hebben van entropion (het omkrullen van z'n ooglid). Als dit inderdaad het geval is, moet hij daaraan geopereerd worden. Hij heeft daarnaast last van witting (grauwe staar). “Eerst een gezond gewicht en goed aansterken en dan komt de rest.” Komende woensdag laten we Vito nogmaals uitgebreid controleren bij onze eigen asieldierenarts.


Spaanse roots

Vito is vermoedelijk 3 jaar oud en komt uit Spanje. Dat konden we zien aan zijn Spaanse chip. Helaas is Vito niet geregistreerd en kunnen we de eigenaar niet achterhalen. De Dierenpolitie is ingeschakeld om dit uit te zoeken. Niet om de hond terug te geven, maar om deze zaak naar behoren af te handelen. Herken jij Vito (zo heette hij niet)? Laat het ons weten.

Geef om Vito

Vito verblijft voorlopig nog in Dierenopvangcentrum Vlaardingen waar we er alles aan doen om hem erbovenop te helpen. Hij heeft nog een lange weg te gaan. Ook jij kunt Vito een handje helpen! Via het donatieformulier op deze pagina kun jij een bijdrage leveren aan zijn herstel. Het traject dat Vito ondergaat kost veel geld en we kunnen alle beetjes goed gebruiken. Vito is niet de enige hond die intensieve zorg nodig heeft in ons dierenasiel. Deze zomer vraagt de Dierenbescherming extra aandacht voor kwetsbare honden zoals Vito. Lees hier hoe jij deze honden en onze medewerkers kunt helpen.Houd onze website en Facebookpagina in de gaten, want we houden jullie op de hoogte!