Zware tijden voor vondeling Bennie

Bennie werd als vondeling gevonden in den Hoorn en was er niet al te best aan toe. De dierenambulance heeft hem naar onze opvang gebracht. Terwijl we van zo'n prachtige Bengaal hadden verwacht dat zijn baasje hem snel zou komen ophalen, was er treurig genoeg niemand die zich voor hem meldde. Omdat Bennie niet gechipt was, konden we zijn eigenaar ook niet achterhalen.
Zware tijden voor vondeling Bennie

Niet alleen de lichamelijke toestand, maar ook mentaal was Bennie er slecht aan toe. Bennie had namelijk zoveel stress dat hij zichzelf begon kaal te plukken. Een Bengaal wil het liefst altijd bij je zijn en is niet graag alleen. Hij was bij binnenkomst slechts 3 kilo, wat veel te mager is voor een Bengaal, en hij bleef maar afvallen. Na 2 weken was het dieptepunt, hij stopte met eten en moest gedwangvoerd worden. Gelukkig nam hij wel wat kleine beetjes voer als hij uitvoerig aandacht kreeg en dat gaf toch de hoop dat hij het nog niet helemaal had opgeven.

Bengaal Bennie bij binnenkomst.

Onderzoeken

Na diverse onderzoeken (ontlasting, urine, bloed en een echo) werd duidelijk wat Bennie mankeerde: een afwijking aan zijn alvleesklier. Dat verklaarde meteen zijn aanhoudende diarree en het afvallen. Daarnaast waren de nierwaarden niet optimaal. Tel daarbij zijn geplukte (en deels voor de onderzoeken geschoren) vacht bij op en hij was niet meer de mooie kater die hij hoorde te zijn. Na de uitslag is Bennie met één van onze medewerkers naar huis gegaan om daar verder op te knappen. Eerder kon dit niet vanwege mogelijk besmettingsgevaar, we wisten immers niet wat hij mankeerde. Een huiselijke situatie zou hem nu in elk geval goed doen.

Bennie na onderzoeken.

Bennie heeft de afgelopen tijd een vochtinfuus, pijnstilling en dwangvoer gehad. Een enorme uitdaging omdat hij ondanks zijn zwakke gestel en magere lijf sterk is en veel moeite doet om te voorkomen dat hij het toegediend krijgt. Daarnaast krijgt hij een voedingssupplement in poedervorm die de slechte werking van zijn alvleesklier op moet vangen. En dat blijkt te doen wat het moet doen! Tegelijkertijd is Bennie ook een lieve 'kroelkip', slaapt hij veel op bed, in een lekker mandje of in de linnenkast (die meneer zelf openmaakt). Uiteindelijk resulteerde alle handelingen in een heus feestje in de kattenbak, want Bennie had voor het eerst sinds weken (misschien wel maanden?) een goede drol. Daar worden we natuurlijk heel erg blij van! :-)

Bennie is al snel moe vanwege zijn zwakke gestel

Maak chippen verplicht

Bennie is helaas niet de enige kat die een pittige tijd doormaakt. Jaarlijks raken maar liefst 38.000 katten de weg kwijt. Slechts 17% wordt weer herenigd met hun baasjes. Door een kat te laten chippen kan dit leed voorkomen worden. De Dierenbescherming voert momenteel petitie voor een chipplicht voor katten. Teken de petitie en help mee!