Vacature: Medewerker honden (vrijwillig)

Kom jij onze asielhonden vermaken? Ze hebben je nodig!

Vacature: Medewerker honden (vrijwillig)

4 november 2022

Kom jij onze asielhonden vermaken? We zijn op zoek naar mensen die ervaring hebben met grote honden en het leuk vinden om ze bezig te houden en aandacht te geven. Het komt er in grote lijnen op neer dat je de aanwezige honden afleiding biedt in de dagelijkse routine in onze opvang. Je verplaatst de honden van hun kennels naar de speelvelden zodat ze daar kunnen spelen. Je houdt daarbij rekening met de weersomstandigheden, in de zomer vul je de zwembadjes en in de winter maak je bijvoorbeeld sneeuwtennisballen. Tegelijkertijd vind je het geen probleem om de poepschep erbij te pakken om de drollen die de honden achterlaten even op te ruimen. Je maakt de honden blij met een snuffelmat, een speurspelletje of een kong gevuld met voer.

Verder verricht je wat hand- en spandiensten door de voorraad in de kennelgangen aangevuld te houden, en aan het eind van de middag help je met het voeren en medicatie geven. Zoveel honden zoveel wensen en dat houdt in dat niet alle honden hetzelfde voer en hoeveelheid krijgen. Uiteraard is het zeer belangrijk dat je hier consequent en serieus mee omgaat. Kortom, de verzorging van de honden kunnen we met een gerust hart aan jou overlaten! De honden die bij ons verblijven zijn voornamelijk groot en sterk en veelal niet sociaal naar soortgenoten. Je snapt dat hier heel verantwoordelijk mee omgegaan moet worden en een goede communicatie met collega's van belang is.

Dagen en tijden

We zoeken iemand voor zaterdagmiddag. De werktijden zijn van 12.30 uur tot 16.30 uur.

Wie ben jij

  • Iemand met inzicht in hondengedrag, ervaring met honden en niet snel onder de indruk van grote en imposante honden
  • In bezit van een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Fysiek in staat om met allerlei soorten en maten honden om te gaan

Wat bieden wij

Je komt te werken in een gezellig en professioneel team van medewerkers en vrijwilligers. Er is een reiskostenvergoeding beschikbaar en je kunt via de DB Academy aan cursussen deelnemen. Daarnaast is Dierenbeschermingskleding in bruikleen beschikbaar. Naar aanleiding van jouw reactie wordt er gekeken of er een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Uiteraard hoor je dit zo snel mogelijk van ons. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Heeft bovenstaande je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Mail dan je motivatie, beschikbaarheid en contactgegevens naar info.vlaardingen@dierenbescherming.nl