Baby Shower bij het Knaagspoor

Op zaterdag 18 januari organiseert het Knaagspoor een babyshower.
Tijdens de babyshower bent u tussen 10.00 en 12.00 uur van harte welkom om kennis te komen maken met de juniortjes van het Knaagspoor en een lekker beschuitje met muisjes te komen eten. We werken ivm de stress voor de dieren wel uitsluitend op afspraak.
Baby Shower bij het Knaagspoor

Jaarlijks komen er plusminus 1000 dieren binnen bij het Knaagspoor. Ongeveer de helft hiervan is zwervend aangetroffen. Er worden ook regelmatig koppeltjes gevonden en bij konijnen is 1 plus 1 een stuk meer dan 2.
De moeder konijntjes bevallen dan in het Knaagspoor van een nestje en zorgen 8 weken voor hun baby's.
Nu zijn de baby's oud genoeg om naar een nieuw huis te gaan. Om impulsaankopen tegen te gaan, kunnen er tijdens de shower alleen dieren gereserveerd worden en een week later worden opgehaald. In deze week kunt u dan de huisvesting in orde maken en er nog goed over na denken. Een dier neem je natuurlijk niet voor even , maar voor zijn hele leven.


Doordat de jonge dieren nog gevormd moeten worden qua karakter en zij op dit moment ook binnen gehuisvest zijn moeten zij minimaal tot het voorjaar binnen wonen. Een konijn dat niet gewend is aan de buiten temperatuur heeft geen wintervacht en zal ziek worden.

Ook voor een binnenruimte verwachten wij een losloopruimte buiten het hok van 2 m2 voor twee kleine konijnen. Dit is te realiseren door om het hok een ren te zetten met deze afmeting. Doordat de dieren de hele dag hun pootjes kunnen strekken zullen zij beter bestaan hebben dan hun soortgenootjes in een hok. Door erbij te gaan zitten in de ren worden de dieren tammer en zult u er als eigenaar ook meer plezier aan hebben. Mocht u interesse hebben neem dan contact op met het Knaagspoor 088-3437140 of mail naar knaagspoor@dierenbescherming.nl