Vermist huisdier

Asielen die aangesloten zijn bij de Dierenbescherming plaatsen (knaag)dieren die zwervend zijn aangetroffen op de website mijndieriszoek.dierenbescherming.nl.

De Dierenbescherming kan niet garanderen dat dit te allen tijde direct gebeurt. Ook is niet van alle dieren die binnengebracht worden de precieze herkomst bekend. Het kan dus ook zo zijn dat een vermist dier wel in ons dierenopvangcentrum wordt binnengebracht, maar niet op de website wordt geplaatst. Is je huisdier vermist? Neem altijd even contact met ons op.

Mijn Dier is zoek

Staat jouw knaagdier niet tussen de gevonden dieren en is hij ook niet bij ons of bij een asiel in de buurt gebracht? Meld hem dan als vermist aan op Amivedi en lees de zoektips.

Belangrijk om te weten

Knaagdieren die in ons dierenopvangcentrum worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de we op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat we binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het dierenopvangcentrum is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat jouw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

Amivedi

Naast Amivedi en de asielenwebsite, kun je ook informeren bij het centrale nummer van Amivedi: 0900-2648334. Is jouw gevonden knaagdier niet bekend bij Amivedi, dan kun je contact opnemen met de dierenambulance uit jouw gemeente. Dit geldt ook als je een gewond dier gevonden hebt.


Voor gemeente Ridderkerk bel je Dierenambulance Zuid-Holland-Zuid: 0900-1120000.