Over Het Knaagspoor

De vrouw van de burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht overleed en liet een legaat achter dat ze in andere dieren wilde steken dan honden of katten. In 2009 werd daarom Het Knaagspoor opgericht (en daar zijn wij ontzettend dankbaar voor!). Dat bleek een nuttig idee, want binnen één maand was het dierenopvangcentrum al vol.

Over Het Knaagspoor

Het opvangen van konijnen en knaagdieren is helaas steeds vaker nodig. Regelmatig worden konijnen en knaagdieren in een impuls gekocht en als dan de verzorging achteraf tegenvalt, worden ze afgedankt.

Het Knaagspoor

Het Knaagspoor is een gezellig, dorps en huiselijke dierenopvangcentrum voor konijnen en knaagdieren. We zijn gespecialiseerd in konijnen, maar vangen ook cavia’s, gerbils, hamsters, chinchilla’s, degoes, ratten en muizen op.

Verzorging en aandacht

Als een konijn of knaagdier bij ons binnenkomt wordt het dier eerst onderzocht door onze dierenarts. Het Knaagspoor beschikt over een quarantaine-afdeling en een ziekenboeg om te voorkomen dat eventuele ziektes in de opvang verspreid worden. In Het Knaagspoor krijgen de dieren alle verzorging en aandacht die ze nodig hebben. Ook hebben we ruime speelvelden met allerlei klimtoestellen en speeltjes, zodat de dieren met hun soortgenoten kunnen spelen.. Een van onze vrijwilligers heeft van ons een klushok gekregen, want hij bouwt fantastische huisjes, hokken, loopbruggen en noem maar op.

Werknemers

De beheerder staat samen met haar dierverzorgers, vrijwilligers en stagiaires klaar voor de dieren. Maar ook voor jou! Denk je erover om een konijn of knaagdier als huisdier te nemen? Dan kunnen wij je informeren. Wij hebben ruime kennis en ervaring die wij graag met jou delen. Wij dragen professionaliteit hoog in het vaandel en het dierenwelzijn staat altijd voorop. Zo weet je zeker dat je een dier vindt dat bij je past. Door een dier uit onze opvang een nieuw huis te bieden draag je ook nog een steentje bij aan het welzijn van deze vaak vergeten dieren.

Afstaan huisdier

Als je door omstandigheden niet langer voor je konijn of knaagdier kunt zorgen, wil je natuurlijk een nieuw goed huis voor je dier vinden. Ook hier kan Het Knaagspoor bij helpen. Lees hier meer over het afstaan van je huisdier.

Maak kennis met jouw nieuwe knaagdier

Het Knaagspoor streeft ernaar om zo snel mogelijk een goed thuis te vinden voor alle dieren, waar ze de verzorging, ruimte en aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ben je nieuwsgierig geworden naar Het Knaagspoor? Kom dan vooral eens langs om onze dieren te ontmoeten! Om jou de aandacht te kunnen geven om tot een goede match te komen werken wij uitsluitend op afspraak.

  • Knaagspoor01
  • Knaagspoor03
  • Knaagspoor04
1/3