Bijzondere witte eekhoorn redt het niet

Aan de Gravure in Capelle aan den IJssel werd een bijzondere verschijning gespot: een kleine witte eekhoorn. Al enkele dagen zag men het diertje in één van de tuinen. In eerste instantie leek er niets aan de hand met de eekhoorn, maar toch leek hij na verloop van tijd steeds zwakker te worden. Het diertje is na een paar dagen zelfs door een hond gepakt en binnengebracht. Hierop hebben de bewoners besloten om Dierenambulance Zuid-Holland Zuid in te schakelen...
Bijzondere witte eekhoorn redt het niet

Aansterken bij ons Knaagspoor

Onze collega’s van de dierenambulance Danny en Valery waren snel ter plaatse en ontdekten dat het jonge eekhoorntje erg verzwakt en onderkoeld was. Danny en Valery hebben de eekhoorn met spoed naar ons Knaagspoor in Ridderkerk gebracht waar we het diertje opvingen om aan te sterken.

Het witte eekhoorntje was al ernstig verzwakt en onderkoeld, toen hij bij ons binnenkwam.

Trieste afloop

We stelden algauw vast dat het om een tamme witte Boeroendoek ging en plaatsten hem direct in de couveuse, zodat hij kon bijkomen van de onderkoeling. Even leek het erop dat de eekhoorn het zou redden, maar ondanks alle pogingen die we deden om het diertje erbovenop te helpen, heeft hij het niet gered. Locatiebeheerder Saskia vermoedt dat het beestje door de dagen buiten in het herfstige weer een longontsteking heeft opgelopen.

Knaagdier als impulsaankoop

Hoewel het een unieke gebeurtenis is dat we een tamme witte Boeroendoek in onze dierenopvang opvingen, komt het regelmatig voor dat knaagdieren worden gedumpt. Knaagdieren zijn relatief goedkoop, makkelijk verkrijgbaar en dat ze er ook nog eens schattig uitzien, maakt dat knaagdieren vaak ondoordacht aangeschaft worden. Bij de verzorging van knaagdieren komt heel wat kijken. Bovendien stelt elke diersoort andere eisen aan de huisvesting en de wijze waarop ze verzorgd moeten worden. Laat je informeren en denk hier goed over na voordat je een knaagdier aanschaft.