Cavia-leed schokt medewerkers

Op maandagmorgen 18 juni jl. werd er een gruwelijk vondst gedaan door een voorbijganger aan de Essenburgsingel in Rotterdam. De wandelaarster zag tijdens het uitlaten van haar hond een zeer bevuild traliehok staan en wilde er eigenlijk met een boog omheen lopen.
Cavia-leed schokt medewerkers

"In mijn ooghoeken zag ik ineens wat bewegen en toen ik dichterbij kwam, bleken het twee levende cavia’s te zijn, in het meest smerige hok, dat ik ooit gezien heb,” aldus de vindster.

Gelukkig aarzelde zij geen moment en belde zij de dierenambulance, deze was snel ter plaatse. De twee cavia’s zaten in een drabbige laag van ontlasting en urine van bijna twee centimeter dik. Al heel snel bleek dat één van de cavia’s er bijzonder slecht aan toe was.

Foto's van het hok met de gruwelijke beelden van de cavia’s zoals wij die aantroffen zullen wij je besparen.

Een spoedrit naar de Minimax Dierendokters heeft niet meer mogen baten. Het arme dier was zo verzwakt, dat zij haar kopje niet meer kon optillen en in de drek van ontlasting die op de bodem lag is gestikt. Een dierenarts heeft haar uit haar lijden moeten verlossen.

De andere cavia is na onderzoek naar het Knaagspoor gebracht en daar is zij grondig gewassen en bijgevoerd. Zij wordt nu in onze opvang met alle liefde en zorg omringd waar elk dier recht op heeft.

Helaas worden wij regelmatig geconfronteerd met groot en klein dierenleed. Ook bij de aanschaf van een dier zo klein als een knaagdier is men zich niet altijd bewust van de dagelijkse verzorging die dit dier met zich meebrengt. Dit geval kunnen wij echter wel scharen onder een van de meest schrijnende voorbeelden van dierenverwaarlozing die wij zijn tegengekomen.