De koffers zijn gepakt

De koffers worden weer gepakt, maar ook die van de konijnen!!! Een konijn de vrijheid geven is nooit een goed idee. Ze zijn niet gewend aan de gevaren van het buitenleven en een makkelijke prooi voor roofdieren.

De koffers zijn gepakt
Jaaaaaa, we mogen weer op vakantie, wat een feest. Een feest ja voor de mensen, maar voor veel dieren niet.
Zo ook voor Sprietje en Rietje. In de Coronatijd zijn er erg veel dieren aangeschaft, want we hadden meer dan voldoende tijd voor de zorg en konden de liefde van een dier in een eenzame tijd goed gebruiken. Maar nu mogen we weer op vakantie, dus zijn veel dieren overbodig.
Tsja, wat doen we dan met die "overbodige" dieren. Er zijn veel mogelijkheden, maar de oplossing die de eigenaren van deze twee konijnen hebben getroffen is niet de goede.
Gewoon losgelaten in een weiland, handje voer erbij en je keert ze de rug toe en gaat (vermoedelijk) op vakantie.
Gelukkig was er een erg oplettende passant, die de vangploeg van het Knaagspoor wist te bereiken via onze meldkamer. Met een kleine ploeg en de vindster hebben we deze twee dames uit het weiland (bijna in de sloot) kunnen vangen.
Een konijn de vrijheid geven is nooit een goed idee. Ze zijn niet gewend aan de gevaren van het buitenleven en een makkelijke prooi voor roofdieren of ze eten in één keer teveel gras en sterven met heel veel pijn aan een gasbuik.
Voor Sprietje en Rietje is het avontuur gelukkig goed afgelopen, dankzij de oplettende passant en de fantastische vrijwilligers van de vangploeg, maar veel dieren hebben dit geluk niet.