Een nieuwe kans voor Aiden

Dit verhaal kregen we van ons gastgezin, dat wekenlang heeft lopen tobben met de zorg voor een cavia (Aiden) met een bumblefoot.

Een nieuwe kans voor Aiden

Een bumblefoot is een nare aandoening bij cavia's, waarbij het pootje van het dier erg ontstoken raakt en langdurig behandeld moet worden en deze behandeling lang niet altijd succesvol blijkt te zijn.
Het verloop van de bumblefoot van Aiden is uniek en komt gelukkig zelden voor, maar de nieuwe kans die hij gekregen heeft is hem dubbel en dwars gegund. Lees zelf maar. Onze dank gaat uit naar het gastgezin, die met zoveel liefde en geduld voor hem hebben gezorgd en uiteindelijk zijn nieuwe thuis zijn geworden.

Aiden is bij ons in gast gezin gekomen met het verzoek om liefde, aandacht en medische zorg te geven voor zijn bumblefoot. Op de site stond dat Aiden afwachtend en angstig was. Daar was bij ons weinig van te merken. Al heel snel had hij de harten van 5 personen veroverd. Lief, aanhankelijk, mensgericht en hij kan overweg met alle huisdieren in ons gezin zoals de hond, de kat en zijn toekomstige dames. Dit was wat onze harten sneller deed kloppen: kusjes en liefdes beetjes was wat hij uitdeelde. Al snel was duidelijk; Aiden mocht niet meer weg.

Ondanks dat we hem alle medicijnen gaven, zijn poot verbonden, wat heel veel pijn deed, bleef hij zachtaardig. Alles ging goed tot een donderdagavond, toen ineens sprong zijn poot open, al snel konden we bij Sas (beheerder Knaagspoor) terecht op het Knaagspoor, alleen toen sprong hij nog verder open. Het hele pootje was ontveld van de spanning die erop zat. De enige optie was vrijdag weer naar de dierenarts gaan, iets wat wij al wekelijks met hem deden. Na grondig onderzoek, bleek dat hij koorts had en de ontstekingen zaten al tot aan het bot. Er waren maar 3 opties: nog een hele lange weg vol pijn en behandelingen, amputeren of inslapen.

In overleg met Sas zijn we uitgekomen op het amputeren van zijn poot. Wekenlang was hij al behandeld en ook al bleef hij lief en knuffelig, je zag hem van de pijn achteruit gaan. Dit was geen leven voor hem en er was ook geen enkele garantie op succes van het doorzetten van de behandeling. We vonden allemaal, dat hij het recht had op een kans. Er was nog nooit eerder een cavia pootje geamputeerd iov het Knaagspoor, maar inslapen doe je maar 1x, dus het voordeel van de twijfel was aan de kant van lieve Aiden. De volgende dag is hij meteen geopereerd en mochten we hem smiddags weer halen. Wonder boven wonder doet hij het super goed, zoekt evenwicht op 3 poten maar alles lukt hem. Hij wordt flink vertroeteld met verse groentes uit de tuin en heel veel aandacht. Zijn wond is ondertussen goed genezen, hij eet weer als een dijkertje en is nog even gek op ons en op alle andere huisdieren. Zelfs de buurhond vindt hij fantastisch. Inmiddels is hij gekoppeld aan 2 mooie dames. We willen het Knaagspoor bedanken, dat hij deze mooie kans heeft gekregen. Het is een kanjer en we zijn knotsknettergek op hem, maar kijk naar de foto’s en dan begrijpt iedereen dat nemen we aan.