Feestelijke uitreiking Keurmerk Opvang

21 maart werd bij het Knaagspoor in het bijzijn van wethouder Marten Japenga het officiële Keurmerk Opvang gezelschapsdieren uitgereikt.
Feestelijke uitreiking Keurmerk Opvang

Dit Keurmerk wordt verleend door de onafhankelijke organisatie Kiwa Verin en bestaat uit een digitaal assessment en een audit op locatie waarin de professionaliteit van de betreffende opvang wordt getoetst.

Welzijn, kennis en zorg

Het hele team van het Knaagspoor heeft er hard voor gewerkt met een glansrijk behaald beoordelingsrapport als resultaat, waar we trots op zijn. Het team scoorde bijzonder goed op het gebied van snelle en vooral gerichte herplaatsing, waarbij vooral gekeken wordt naar de natuurlijke behoefte van elk individueel dier. In het dagelijkse werk gaat het om verlagen van het stress niveau van de dieren in de opvang. Kernwoorden die naadloos aansluiten bij de werkzijze van dit enthousiaste team zijn welzijn, kennis en zorg.

Persoonlijke band

Wethouder Marten Japenga kent de opvang persoonlijk en is zeer goed op de hoogte van het belang om altijd een koppel konijnen te nemen. Ook is hij te spreken over de kennis en kunde van de opvang. De waardering nu van het behalen van het Keurmerk Opvang, vindt hij ook helemaal terecht.

Na de officiële handeling was het tijd voor een drankje met verse en feestelijke taart en servetten in stijl.