Konijn achtergelaten bij huisartsenpraktijk

Een opmerkelijke patiënt werd deze week aangetroffen bij een huisartenpraktijk in Rotterdam. Het was geen mens die een huisarts nodig had, maar een konijn dat dringend medische zorg nodig had. Het onfortuinlijke dier werd achtergelaten in een huisartsenpraktijk en heeft hier een hele dag gestaan voordat iemand het konijn opmerkte. Niemand wist van wie het konijn was en daarom haalde de dierenambulance het dier direct op.
Konijn achtergelaten bij huisartsenpraktijk

De dierenambulance bracht het konijn vervolgens bij ons Knaagspoor binnen. Wij schrokken enorm toen we de nagels van dit arme dier zagen. Hoe pijnlijk moet dit zijn geweest! De nagels zijn direct geknipt en het konijn, dat wij Dokter Lodewijk hebben genoemd, mag in alle rust bijkomen van zijn avontuur. Zijn verdere gezondheid is gelukkig goed en we hopen dat Dokter Lodewijk over niet al te lange tijd kan kennismaken met een fijne konijnendame om mee samen te leven. Zodra hij er klaar voor is om geadopteerd te worden, plaatsen we hem op onze website en kun je op hem reageren om kennis te komen maken.

Te lange nagels

Konijnen met te lange nagels komen we helaas vaak tegen. Voor onze huiskonijnen is het lastig om de nagels zelf kort te houden, hierbij hebben ze onze hulp nodig. Als de nagels te lang zijn, kan het konijn niet goed meer lopen. Nagels knippen kun je door de dierenarts of een trimsalon laten doen maar je kunt het ook zelf doen. Let dan wel op dat je niet in het 'leven' knipt. Bij konijnen met lichte nagels is het wat eenvoudiger te zien. Tot aan het roze streepje (het leven) kun je voorzichtig met een speciale nageltang knippen. Heb je een konijn met donkere nagels