Pom 4t het leven, het verhaal van een heel dapper konijntje

Pom 4t het leven, het verhaal van een dapper konijntje, maar ook het verhaal van een zeer toegewijd bazinnetje.
Wij willen Bianca bedanken, dat ze het verhaal van Pom heeft gedeeld, maar we willen haar ook bedanken voor de geweldige actie die zij heeft opgezet met haar Pom creaties, waarvan het geld voor operaties is voor Pommen in de toekomst.

Pom 4t het leven, het verhaal van een heel dapper konijntje

Twee jaar is Pom, wanneer hij in augustus 2014 gered wordt door Bianca.

Als afgedankte uitgefokte dekram zag zijn toekomst er niet heel rooskleurig uit, maar voor Bianca is het liefde op het eerste gezicht, wanneer ze in de rode ogen in dat witte snoetje kijkt.

Vijf heerlijke maanden volgen. Zelfs kater Olv was helemaal gek op zijn kleine witte vriendje en samen was het een heel gezellig koppel in huize Bianca. Pom liep 24 uur per dag rond te rennen door het huis en was vrolijk en gezond.

In januari 2015 slaat het noodlot toe, Pom wil niet meer eten en kwijlt erg. Uiteraard maakt Bianca meteen de gang naar de dierenarts. Daar blijkt haar kleine man haakjes aan zijn kiezen te hebben, waar hij aan geholpen wordt, maar 6 weken erna blijkt Pom een snelgroeiend abces te hebben in zijn bekkie, waar een hamster trots op zou zijn.

Vanaf dat moment is Pom Bianca’s zorgenkindje, haar hele dagplanning gaat om hem. Ondanks alles ondergaat Pom de verzorging met veel vreugde en liefde. Elke dag antibiotica, pijnstilling en darmmedicatie ter voorkoming van een gasbuik. Het ventje vindt alles prima voor een gedroogd ananasje.

Elke verjaardag of afspraak met familie en vrienden moet Bianca zich verdedigen, waarom ze toch zoveel moeite doet voor “maar een konijn”. Voor 10 euro heb je een nieuwe is de meest gemaakte opmerking.

Dat doet pijn, heel veel pijn en veel van de mensen die dit stuk lezen snappen dat en voelen die pijn ook.

Na twee intense maanden lijkt het heel goed te gaan met Pom en hij, Bianca en Olv genieten van het samenzijn, maar dan slaat het noodlot weer toe en volgt er weer een periode van zorgen, medicatie en stress. Maar Pom verliest de strijd en op 12 juni net voor zijn 4e verjaardag overlijdt hij in zijn slaap in de armen van een gebroken Bianca.

Nooit meer natte kusjes van hem, nooit meer de zorg om dat kleine spierwitte mannetje met zijn rode oogjes.

Bianca wil met het verhaal van Pom haar kleine vriendje laten voortleven, maar ze weet door alle medische kosten hoe duur de zorg voor een konijntje kan zijn.

In de opvang zitten heel veel konijntjes zoals Pom en ter nagedachtenis heeft Bianca een limited edition POM konijnen gehaakt en schenkt ze de opbrengst van deze “Pommen” aan het Knaagspoor voor operaties, die onze “Pommen” moeten ondergaan.

Pom was geboren op 18 juni en daarom heeft ze de prijs bepaald op € 18.06, zodat hij nooit vergeten wordt.

Jaarlijks worden er circa 100 operaties uitgevoerd bij de “Pommen” van het Knaagspoor. Steeds vaker worden dieren gedumpt, waarvan de eigenaar de medische kosten niet kan of wil betalen.

Deze dieren worden gedumpt op straat of in de natuur, waar ze vaak een nare dood wacht, maar als ze geluk hebben worden ze gevonden en komen ze in de opvang.

Dat deze operaties heel veel geld kosten zal voor u duidelijk zijn en het Knaagspoor is dan ook erg trots op de actie van Bianca.

Wilt u het Knaagspoor operatiefonds steunen met de aankoop van een originele Pom, mail dan naar saskia.burgering@dierenbescherming.nl en laat Bianca weten dat het verhaal van Pom niet voor niets is geweest.