Steun jij konijnen zoals Waarom?

Waarom is een gedumpt konijn, dat werd gevonden met olifantstanden in een park vlakbij een kinderboerderij. Gelukkig konden de medewerkers van de kinderboerderij hem vangen en zo kwam hij naar het Knaagspoor.

Steun jij konijnen zoals Waarom?
Deze actie is afgelopen, maar je kunt ons nog steeds steunen!
Naar het crowfundingplatform

Het was niet heel moeilijk te zien dat Waarom gebitsproblemen had, aangezien zijn ondertanden bijna zijn neus in groeiden. Zijn boventanden waren zo gekruld, dat zijn tong al bijna helemaal doorboord werd. Het buiten zetten van Waarom was voor hem een doodvonnis geweest als hij niet gevonden was. Met zulke lange tanden kun je op een gegeven moment niet meer eten en iedereen begrijpt, dat je dan een langzame hongerdood sterft.

Konijn lange tanden
Zonder hulp was dit konijn langzaam gestorven van de honger

Uiteraard hebben wij de tanden van Waarom laten verwijderen, zodat hij verlost was van die scherpe dingen in zijn bekkie. De operatie van Waarom kostte ongeveer 200 euro.

Wil je de operatie van Waarom ondersteunen of bijspringen bij een andere operatie (hier aan de orde van de dag) steun ons dan financieel! Maar ook helpende handen is een manier van steunen, dus vrijwilligers zijn ook meer dan welkom.

Gedumpte konijnen

Waarom mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen, is voor ons onbegrijpelijk. Neem contact op met een opvang, een dierenarts, of familie en of kennissen als je niet meer voor je dier kan zorgen. Mensen denken nog steeds dat een konijn in de natuur wel overleeft, maar dat is niet zo.

75 % van de gedumpte konijnen valt ten prooi aan (roof)dieren, zoals honden, katten, vossen, marters, vogels. Maar ook het eten van gras of gewassen die giftig zijn betekent een naar einde voor het gedumpte dier.

Naar de actiepagina