Tientallen hamsters opgevangen

Het komt wel vaker voor dat mensen veel dieren in huis hebben, maar bij een dame uit Zeeland liep het nogal uit de hand. Ze had maar liefst 23 hamsters in huis, waarvan ook nog een aantal zwanger waren.


De eigenaresse van de hamsters woonde onder begeleiding en had in de loop der tijd steeds meer dieren verzameld. Veel meer dan de 2 (kleine) dieren die waren toegestaan. Omdat een dergelijk grote hoeveelheid hamsters alles behalve ten goede komt aan het welzijn van de knagers, is er in overleg besloten om afstand te doen van de dieren. Natuurlijk was dit een verdrietige maatregel voor de eigenaresse, maar de dier-sociaal medewerker van de Dierenbescherming alsmede de behandelaars van de dame vonden het geen verantwoorde situatie meer.

Samenwerking

De 23 hamsters werden direct naar het Knaagspoor gebracht. Daar werden ze allemaal (medisch) onderzocht en verzorgd. De avond nadat de dieren meegenomen waren beviel een hoogzwangere hamster van 5 baby's. Gelukkig viel dit aantal mee, want hamsters kunnen ook met gemak 10 jongen per keer krijgen. Omdat er inmiddels sprake was van een heuse 'hamsterexplosie', zijn een aantal hamsters naar Konijnen- en knaagdierenopvangcentra het Knaaghof en Pettingsovergebracht. Ook hier kunnen de dieren rekenen op goede en professionele verzorging. Door deze samenwerking komen alle dieren op hun pootjes terecht en zal er vanuit de opvangcentra gezocht worden naar een nieuw én verantwoord nieuw thuis!

Één van de Russische dwerghamsters