Wat hebben ze meegemaakt!!!!

Ben je je hond aan het uitlaten in het park, kijkt er vanaf een afstandje een klein konijntje je vragend aan. Dat klopt natuurlijk niet, want wilde konijnen gaan er als een haas vandoor en een tam konijn hoort niet in het park.

Wat hebben ze meegemaakt!!!!

Met dit weer zeker niet, alle regen en kou is niet goed voor een huiskonijn, die niet gewend is om te moeten schuilen. Longontsteking ligt dan op de loer.

Maar ook het eten van bijvoorbeeld gras niet te vergeten. Wanneer een konijn ineens zijn eetpatroon moet veranderen, raken zijn darmen van slag en kan hij snel sterven aan een gasbuik. Kortom, een tam konijn zomaar in een park zetten is hem veroordelen tot een pijnlijke en langzame dood.

Toch gebeurde dit deze week met een viertal konijnen, zij werden gedumpt in een park in Rotterdam Zuid. Gelukkig was er een oplettende buurtbewoner, die met de hulp van zijn broer en zus deze 4 konijnen heeft gevangen en ze naar het Knaagspoor heeft laten brengen door de Dierenambulance.

De dieren zijn er slecht aan toe en er moesten diverse röntgenfoto’s gemaakt worden vanwege botbreuken. Zelfs al oude botbreuken, terwijl één van de konijnen pas een week of 8 is. We worden helemaal naar wanneer we erover nadenken wat deze konijnen hebben meegemaakt, want botbreuken krijg je niet zomaar. Daar gaat mishandeling of slechte zorg aan vooraf!

Tot nu toe zijn er 3 van de 4 konijnen met botbreuken in de pootjes en daarvan moeten er twee geamputeerd worden en één ervan hopen we met hokrust van minimaal 6 tot 8 weken haar pootje te kunnen laten behouden. Het vierde konijn is er vanaf gekomen met “alleen” maar bijtwonden.

Uiteraard hebben ze bij ons een naam gekregen, want zonder naam besta je niet, zeggen wij altijd.

Wil je Akeria, Sahara, Savannah en Kennedy financieel steunen, dan worden wij daar erg blij van want de kosten lopen hoog op!
Tot nu toe met de foto’s en de amputaties zitten we al op € 970,- en we zijn er nog niet!

Wat weer zo erg opvalt is dat de dames zo lief en aanhankelijk zijn. Dat vinden wij ongelofelijk gezien het nare avontuur dat zij hebben meegemaakt.

We hopen weer op jullie steun! Help jij mee met de medische kosten?

Steun het Knaagspoor

Jaarlijks vangt het Knaagspoor bijna 1000 gedumpte en afgedankte dieren op. Zieke en verwaarloosde dieren worden bij binnenkomst medisch onderzocht en zo nodig geholpen. Daarnaast geven we de dieren de verzorging en aandacht die ze nodig hebben, tot ze weer een nieuw baasje vinden.

Over ons