Wat zijn jouw "Best Wishes" voor het nieuwe jaar?

Lees hier het verhaal van Best en Whishes

Wat zijn jouw "Best Wishes" voor het nieuwe jaar?

Wij zijn Best en Wishes,

Wij zijn samen gedumpt op een parkeerplaats bij een strandje en gelukkig kon een voorbijganger ons vangen. Waarschijnlijk zijn wij gedumpt omdat wij verkocht zijn als twee dezelfde geslacht konijntjes en dat was dan jammer genoeg niet waar.

Best was namelijk een mannetje en Whishes een vrouwtje en zoals iedereen weet geldt ook bij konijnen 1 + 1 = meer

Nadat zij gevonden werden hebben de mensen van de ambulance ze snel uit elkaar gezet, maar toch is Whishes de volgende dag bevallen van 4 dode jonkies. Dat is natuurlijk super zielig voor haar, want ze kan erg last krijgen van het feit dat ze niets te voeden heeft ( stuwing ) en haar baarmoeder kan ook nog gaan ontsteken.

Maar als zij niet gevonden waren dan had ze deze bevalling in de natuur mee moeten maken en was het heel anders gelopen. Tamme konijnen horen niet in de natuur. Zij vallen ten prooi aan roofdieren, zoals vossen, marters en roofvogels. Maar ook een hond of kat kan ze te pakken nemen. Ook het eten van planten en grassen waar zij niet aan gewend zijn of die zelfs giftig zijn kan voor hun het noodlot bepalen. Dan nog maar te zwijgen over het grote temperatuurverschil wanneer het binnenkonijnen zijn, die ineens buiten in de regen en kou moeten overleven. Het grootste deel van de gedumpte konijnen ( maar ook knaagdieren ) gaat dus dood in de natuur.

Gelukkig is dit dus niet gebeurd met Best en Whishes, maar je moet er toch ook niet aan denken.

Deze twee zijn "gered" en Best wordt gecastreerd waarna hij samen met zijn Whishes alsnog een geweldig leven tegemoet gaat.

Onze Best Whishes zijn dan ook:

Een gelukkig leven voor iedereen, maar vooral ook voor de dieren die zelf geen keus hebben.