Wildopvang Krommenie

Wildopvang Krommenie is gericht op het opvangen en verzorgen van zieke en kwetsbare vogels, hazen en egels. Ons doel is altijd dat deze dieren weer aangesterkt vrijgelaten worden in de natuur.

 • Krommenie vogelopvang

  Bij binnenkomst ondergaan alle dieren eerst een volledige check

 • Egel spray klein

  Zolang de dieren extra zorg nodig hebben, verblijven ze bij ons in de opvang. Voor de een is dit slechts een paar dagen, terwijl andere dieren soms weken bij ons zijn.

 • Krommenie buitenverblijf

  In onze buitenverblijven kunnen dieren die langere tijd binnen hebben gezeten weer even hun conditie trainen.

 • Wildopvang Krommenie

  Een jonge egel of ander babydier krijgt voedsel van ons op het moment dat dit absoluut noodzakelijk is. Daarna richten we hun verblijf zo in dat ze het zelf bij elkaar moeten zoeken.

1/4

Wat wij doen

De dieren die in onze opvang verblijven, worden getraind voor een leven in het wild. Daarnaast krijgen ze de revalidatie en verzorging die ervoor nodig is om weer helemaal op te knappen.

Zodra een dier bij ons binnenkomt, doorlopen we een vast stappenplan. Het hoofddoel is altijd een gezonde, veilige terugkeer in de natuur waarbij het dier zichzelf kan redden. Bij het ene dier is hier training voor nodig, een ander dier heeft voldoende aan medische zorg en weer een derde dier moet opnieuw leren zwemmen of lopen.

Over ons

Heb je een zieke of verzwakte vogel, egel of haas gevonden in de Zaanstreek? Bel dan een dierenambulance in de buurt (Dierenambulance Noord-Kennemerland, Dierenzorg Zaanstreek of Dierenambulance Kennemerland) of breng het dier naar Wildopvang Krommenie.

Zolang de dieren extra zorg nodig hebben, verblijven ze bij ons in de opvang. We geven hen alle zorg die nodig is om op te knappen, en als dat goed gaat dan kunnen ze terug de vrije natuur in.

Verhalen uit de wildopvang

1/4