Ander dier in nood?

Dier in nood gevonden?

Voor de opvang van vogels, hazen en egels of het stellen van vragen kunt u ons altijd bereiken op ons telefoonnummer: 088-8113460

Vogels, hazen en egels

Op de volgende pagina's lees je wat je kunt doen:

Overige dieren in nood

Voor alle overige wilde dieren kun je het best bellen met het 'meldpunt '144, red een dier' (dierenpolitie, 24 uur per dag te bereiken). Zij kunnen dan meedenken wat de beste vervolgstappen zijn om het dier te helpen.

Overleden dier

De gemeente is verantwoordelijk voor het bergen van overleden dieren. Is een dier dus niet meer in leven dan kun je hiervoor bij je gemeente aankloppen. Vraag naar de afdeling milieu.

Regelmatig belanden jonge eendjes in onze opvang om aan te sterken.

Waarom geen andere dieren opvangen?

Wilde dieren mogen in Nederland niet zomaar opgevangen worden. Particulieren mogen wilde dieren niet langer dan 12 uur opvangen, en Wildopvangen hebben dan ook een speciale ontheffing nodig om dit te mogen. Wildopvang Krommenie een ontheffing gekregen voor dit houdverbod, maar dat geldt alleen voor zieke of verzwakte vogels, hazen en egels. Vanwege de ruimte die we hebben wij ervoor gekozen niet alle dieren op te vangen zodat de dieren die wij opvangen de beste zorg kunnen krijgen.