Statiegeld van Coop goed voor 950 euro

Drie maanden lang konden klanten van de Coop Supermarkten in Krommenie hun statiegeld doneren aan Wildopvang Krommenie. En dat deden ze! Uiteindelijk stond de teller op bijna duizend euro en namens zijn klanten kwam Martijn de Wit van de Coop onlangs langs met de cheque.

Statiegeld van Coop goed voor 950 euro

Het is tegenwoordig goed gebruik om nadat je je lege flessen hebt ingeleverd je statiegeldbonnetjein zo'n grote koker van plexiglas te doen voor het goede doel. Wildopvang Krommenie was de afgelopen drie maanden het goede doel van de Coop Supermarkten in Krommenie. In beide locaties was de opbrengst geheel bestemd voor de vogels, egels en hazen in het opvangcentrum aan Busch 2.
Toen Martijn de Wit van de Coop aan het einde van de actie klaar was met tellen, bleek de opbrengst maar liefst 950 euro te zijn. Met een mooie cheque ging Martijn op bezoek bij de wildopvang en vanzelfsprekend werd hij daar met open armen ontvangen door Nina en Anneke. En hij had zelfs nog een leuke kerstverrassing bij zich voor alle vrijwilligers.
Wildopvang Krommenie, dat overigens sinds dit jaar onderdeel is van de dierenbescherming, kan het geld enorm goed gebruiken. Het centrum is vrijwel geheel afhankelijk van vrijwilligers en de verzorging van wilde dieren kan natuurlijk niet verhaald worden op eigenaren. "We zijn de Coop en natuurlijk alle klanten die hun statiegeldbon gedoneerd hebben enorm dankbaar", aldus Nina Schouten van Wildopvang Krommenie. "Dit geld kunnen we goed gebruiken om vogel- en egelvoer en medicijnen van te kopen."