Katten uit vervuilde woning opgevangen in De Swinge

In dierenasiel De Swinge kwamen afgelopen een maand een aantal poezen binnen, die in Gelderland uit een vervuilde woning waren gehaald.
Katten uit vervuilde woning opgevangen in De Swinge
Bij de Landelijke Inspectie Dienst Dierenbescherming (LID) was melding gedaan over de poezen. De districtsinspecteur bezocht de woning en controleerde de situatie. Hij constateerde dat de poezen er niet zo slecht aan toe waren dat direct ingrijpen nodig was. Maar de woning was wel onbewoonbaar en de dieren laten zitten was geen optie. Daarom deed de LID een beroep op de collega's van Preventie.

Preventie

De medewerkers van Preventie komen in beeld als het welzijn van dieren in het geding is, maar het nog niet zo ver uit de hand is gelopen dat er strafbare situaties zijn ontstaan. Ze helpen mensen die ondersteuning nodig hebben bij de zorg van hun huisdier(en) en proberen zo de situatie voor mens en dier te verbeteren en escalatie te voorkomen. In veel gevallen zijn de huisdiereigenaren de grip op de situatie door omstandigheden kwijtgeraakt en zijn ze blij met de geboden hulp. In dit geval realiseerde de eigenaar van de katten zich dat het zo niet langer ging. Hij deed met moeite, maar wel vrijwillig, afstand van zijn dieren.