Minimax dierenartspraktijk

De Dierenbescherming in de regio Noordoost is in 2015 gestart met de Minimax dierendokter, waarbij huisdiereigenaren met een bijstandsuitkering van de gemeente Apeldoorn, Deventer en Zutphen (per 1 juni 2016) tegen minimale kosten hun huisdier (hond, kat, konijn of knaagdier) kunnen laten behandelen.

Minimale kosten voor mensen met een uitkering

Er zijn meer mensen dan ooit die elke cent moeten omdraaien. Soms doen ze van pure wanhoop hun geliefde huisdier weg, omdat ze de dierenarts niet kunnen betalen. Of ze wachten steeds langer voordat ze uiteindelijk naar een dierenarts gaan, wat niet bevorderlijk is voor het welzijn van het dier. Deze dieren verdienen de zorg die ze nodig hebben en horen niet lange tijd met diverse kwalen rond te lopen.

Om in aanmerking te komen voor deze bijzondere dierenzorg van de Minimax dierenartspraktijk moeten huisdierenbezitters aan een aantal eisen voldoen. Maximaal met twee dieren per woonadres komen, de dieren moeten gechipt zijn, of moeten bij het eerste bezoek gechipt worden, en de eigenaar ontvangt een bijstandsuitkering van de desbetreffende gemeente. Dit inkomen moet wel aangetoond kunnen worden.

Minimax dierenartspraktijk

Als aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan, kan een afspraak gemaakt worden met de dierenartspraktijk de Kuipershoek. Deze praktijk is gevestigd in het dierenasiel de Kuipershoek. De eigenaar dient tijdens het bezoek een recente uitkeringsspecificatie van de desbetreffende gemeente en een geldig legitimatiebewijs te kunnen overleggen.

Contact

Voor het maken van afspraken met de Minimax dierenartspraktijk kun je op maandag, dinsdag en woensdag tussen 10:00 en 12:30 uur contact opnemen via telefoonnummer 06-30981867.