15 verwaarloosde konijnen gedumpt in Amersfoort

Afgelopen woensdagavond kreeg Dierenambulance Amersfoort de melding over 15 gedumpte konijnen in kartonnen dozen. Dezelfde avond zijn de zwaar verwaarloosde konijnen naar Dierenbeschermingscentrum Amersfoort (DBCA) overgebracht. De dieren waren er met veel te lange nagels, ingegroeide tandjes in de lip en bezaaid met parasieten, heel slecht aan toe.
15 verwaarloosde konijnen gedumpt in Amersfoort

De dierenarts en verzorgers hebben direct de eerste hoognodige zorg verleend. Zo konden de dieren met te lange tanden bijvoorbeeld niet eens goed eten. Van de vrouwtjes zijn er veel drachtig, of zij door alle stress nog levende kleintjes zullen krijgen is nog maar de vraag. Dezelfde avond stierf er al één konijn en vanochtend was er een tweede die het helaas ook niet meer heeft gered. De andere 13 hebben de komende maand nog veel medische zorg en aandacht nodig.

Een van de medische checksNog steeds bang, maar al een stuk rustiger, komen de konijnen langzaam bij.

Aangifte gedaan

Hoewel aangifte is gedaan bij de politie in Amersfoort, is het nog maar de vraag of de eigena(a)ren aangehouden kunnen worden voor dit strafbare feit. Bij het DBCA krijgen de dwergkonijnen in elk geval de juiste zorg. Hopelijk sterken zij voldoende aan en wordt er daarna een fijn nieuw thuis voor ze gevonden.

Deze lieve dame is drachtig, maar of de kleintjes het gaan halen...

Geen uitzondering

Dit soort schrijnende gevallen zijn in ons land helaas geen uitzondering. Lees ook het verhaal van hond Binck. Elk jaar worden er honderden dieren aan hun lot overgelaten en verwaarloosd. De Dierenbescherming staat met haar medewerkers en vrijwilligers dag en nacht klaar om deze dieren te helpen, een zware maar dankbare taak. Maar dat kunnen ze niet zonder hulp. Steun de Dierenbescherming tijdens via de collecte de komende week of via de campagne ‘Help ons redden’.