Poes Libby na 15 jaar gevonden

Hoe belangrijk het is om je kat te chippen en te registeren blijkt maar weer uit het verhaal van poes Libby. Als 1-jarige poes was zij door haar baasjes als vermist opgegeven. Vermist in Kreileroord, een plaats vlakbij Medemblik. Nu 15 jaar later is poes Libby met een behoorlijk vervilte vacht gevonden op industrieterrein Calveen in Amersfoort!
Poes Libby na 15 jaar gevonden

Vervilt maar gezond

Na een melding van omstanders werd de veronderstelde zwerfkat Libby door Dierenambulance Amersfoort opgehaald. De poes met een behoorlijk vervilte vacht was wonderwel gechipt en bij het uitlezen bleek het te gaan om de nu 16 jaar oude poes Libby. Deze inmiddels op leeftijd zijnde dame verblijft nu bij ons in de opvang. Haar vacht gaan we goed verzorgen en de verdere medische check door de dierenarts staat voor de komende dagen op het programma. Zo op het oog lijkt Libby verder gezond. Ze kan nu in elk geval lekker bijkomen en ze eet goed, daarnaast is ze is lief en goed benaderbaar.

Libby in haar nieuwe (tijdelijke) omgeving

Toch een nieuw thuis

Doordat Libby gechipt is, konden we ook haar oorspronkelijke baasjes traceren uit Kreileroord. Die waren uiteraard geroerd en erg verbaasd dat hun poes nog leefde en gevonden was. Maar het voormalige thuis van Libby telt nu vier jonge katten en een hond. Dat is voor een poes van 16 jaar wel een enorme omschakeling om weer aan te wennen. Daarom is vanuit dierenwelzijnsoogpunt en in goed overleg met de baasjes besloten dat ze afstand doen van de kat en dat wij op zoek mogen naar een fijn, nieuw, rustig plekje waar Libby haar oude dag kan doorbrengen.

Belangstelling?

De komende week krijgt Libby een medische check en gaan we zorgen dat haar vacht weer hersteld wordt. Zodra ze er klaar voor is, plaatsen we haar op onze site en op Ikzoekbaas.nl. Mocht je nu al belangstelling hebben voor deze lieve dame, nog even geduld. Mailen of bellen is nog te vroeg, maar houd onze website in de gaten.