Deel 4 het werk van een gastgezin

Mari Blanken van LeMore Media heeft weer een nieuwe opname gemaakt. Deze keer van een van onze gastgezinnen.

Altijd al willen weten wat het werk van een gastgezin inhoud

Deel 4 het werk van een gastgezin

Jaarlijks vangt het dierenopvangcentrum Gouda rond de 450 katten op in het asiel waarvan ongeveer 250 kittens. Het merendeel van de kittens komt van straat, zowel met als zonder moeder, van 1 dag oud tot een aantal maanden, heel lief of heel bang. Het doel is het groot brengen en socialiseren van de kittens en voorbereiden op een eigen huis.

In de gastgezinnen leren de kittens om samen te leven met mensen in een huiselijke situatie. Kittens van (verwilderde) zwerfkatten worden zelf ook schuw als ze niet voor hun zevende levensweek met mensen in aanraking komen. In deze eerste socialisatieperiode worden ze bij de gastgezinnen met zoveel mogelijk huiselijke prikkels geconfronteerd, zodat ze kunnen veranderen in gezellige huiskatten. Schuwe kittens die na deze eerste periode pas bij ons terecht komen, worden door ervaren vrijwilligers geresocialiseerd. Als ze weer helemaal op de been zijn, wordt er een nieuw huis voor ze gezocht. Zo krijgen ook deze katten een goede start in het leven.
Het Dierenopvangcentrum Gouda werkt met meerdere gastgezinnen samen en wij zijn voornamelijk op zoek naar mensen die het een uitdaging vinden om schuwe kittens te socialiseren. Vaak helpt het hierbij om eigen sociale kat(ten) te hebben.