Adoptie asieldier

Eerst ontmoeten, dan reserveren

Op onze website heb je een dier gezien dat je wel aanspreekt. We vragen je dan om langs te komen. We krijgen vaak mailtjes en belletjes met de vraag of we een dier willen reserveren. Dit doen wij helaas niet als je hem of haar nog niet in het echt hebt ontmoet.

De foto van het asieldier en het bijbehorende tekstje zeggen niets over de klik die je met het dier hebt. Als die klik er niet blijkt te zijn, loopt het dier andere potentiele baasjes mis. Zie je een dier dat je aanspreekt? Kom dus dan gauw langs! Wat betreft de honden, raden we je aan om vooraf contact met ons op te nemen. Zo kunnen we tijd voor je vrijmaken en eventuele teleurstellingen voorkomen. In het beschrijvingstekstje kunnen we meestal niet alle informatie kwijt. We informeren je daarom graag voordat je langskomt wat beter. Ben je nog steeds enthousiast en lijkt de hond bij jouw thuissituatie te passen? Dan maken we direct een afspraak met je.

Ben je geïnteresseerd in één van onze katten? Dan heten we je van maandag t/m zaterdag tussen 13:00 en 16:00 uur van harte welkom. Als je van tevoren nog wat extra informatie wilt, kun je ons altijd bellen of mailen.

Reserveringen

Je bent langsgekomen en je bent nog steeds geïnteresseerd, dan reserveren we het dier voor je. Zo kun je er nog even goed over nadenken. Dit geldt niet voor alle dieren. Katten onder de 2 jaar kunnen niet gereserveerd worden en gaan vanwege de hoge doorstroom dezelfde dag nog mee naar huis. Katten boven de 2 jaar en volwassen honden kun je maximaal 7 dagen reserveren. Je bent razend enthousiast over een hond? Neem dan de tweede afspraak je gezinsleden mee en als je al een hond hebt, ook je andere hond. We reserveren het asieldier alleen als je niet twijfelt.

Waarom zo streng?

Helaas heeft het verleden uitgewezen dat sommige mensen van de reservering afzien, zonder ons op de hoogte te stellen. Het dier dat gereserveerd is, blijft zitten en had misschien al lang met een ander baasje meegekund. Wij streven er natuurlijk naar dat onze honden en katten zo snel mogelijk een fijne thuis krijgen.

Adoptieprocedure