Kattenknuffelproject

In ons dierenopvangcentrum zijn vrijwilligers actief die onze katten extra aandacht geven. De vrijwilligers worden vooraf geïnformeerd over kattengedrag, zodat ze tijdens het knuffelen het gedrag van onze katten kunnen observeren. Ze houden al hun bevindingen bij in het kattenlogboek.

Het kattenlogboek

Dit kattenlogboek is handig voor de vaste medewerkers, stagiairs en andere vrijwilligers. Mocht een kat zich anders gedragen dan normaal, of ziek zijn, dan kunnen we daar gelijk op inspelen. Andersom kan de kattenknuffelaar in het kattenlogboek lezen hoe het met de kat gaat en daar rekening mee houden.

Extra aandacht

Katten kunnen bij ons in verschillende soorten kennels verblijven. Zwerfdieren die net binnen zijn, zitten bijvoorbeeld in quarantaine. Er is ook een ziekenboeg en een kittenkennel. In iedere kennel proberen we vrijwilligers te plaatsen die de katten extra aandacht kunnen geven.

Positief resultaat

Ons Kattenknuffelproject heeft een positief effect op de katten. Zo krijgen angstige katten meer vertrouwen in mensen en krijgen eenzame katten extra aandacht. De katten ervaren zo minder stress.

Kattenknuffelaar worden?

Lijkt het Kattenknuffelproject je wel wat? Kijk tussen onze vacatures of neem eens contact met ons op.

Verlanglijstje

Heb je spulletjes over? Daar kun je ons erg gelukkig mee maken. Kijk hier of wij misschien iets aan jouw spulletjes hebben!

Steun ons