Kittenopvang

Dierenopvangcentrum Gouda vangt jaarlijks zo’n 250 kittens op uit Gouda en omgeving. De kittens verblijven tot minimaal 10 weken bij onze gastgezinnen thuis. Hier worden ze gesocialiseerd en klaargestoomd voor een nieuw baasje.

Vanaf 9 weken krijgen de kittens inentingen en een week daarna worden ze gecastreerd of gesteriliseerd. Ze komen dan weer terug in ons dierenasiel, waar ze een paar dagen kunnen herstellen.

Plaatsbare kittens

Na deze hersteltijd zijn de kittens plaatsbaar. We zetten ze een middag voordat ze plaatsbaar zijn op onze website. Katten onder de 2 jaar (en dus ook kittens) kunnen wij niet voor je reserveren. Wie het eerste komt, mag als eerste bij de kittens kijken. Het is wel de bedoeling dat het uitgekozen kitten(s) gelijk mee gaat. Dit om de doorstroming voor de kittens zo hoog mogelijk te houden. Gaat u eerst nog op vakantie reageer dan pas wanneer u weer terug bent.

Wij werken uitsluitend op afspraak. Op donderdag plaatsen wij de plaatsbare kittens op onze website. Bent u geïnteresseerd lees dan goed wat u moet doe om in aanmerking te komen!

Jouw kitten?

Als je kiest voor een kitten uit ons dierenopvangcentrum,
zijn de kosten hiervoor €155 (betalen kan alleen per pin). De kittens zijn behandeld tegen wormen en vlooien, nagekeken door de dierenarts, gevaccineerd, gechipt en geneutraliseerd (gecastreerd/gesteriliseerd). Hierdoor kost een kittenpoesje voor Dierenopvangcentrum Gouda € 325,- en een katertje € 240,-. De bijdrage die wij van je vragen, vormt dus maar een gedeelte van de kosten.

Goede zorg

Wij vinden het belangrijk om een goed behandelde en gechipte kitten aan je mee te geven. We neutraliseren alle kittens, om voorplanting tegen te gaan. Dit doen we omdat er in Nederland veel zwerfkatten rondlopen en dat geeft problemen. Door een kitten via het dierenasiel te adopteren, help je mee voorkomen dat er meer zwerfkatten bijkomen.

Vroeg neutraliseren

We neutraliseren de kittens al vroeg (als ze 10 weken oud zijn), omdat het voor de toekomst een hoop medische voordelen heeft. De kans op suikerziekte, blaas- en urinewegproblemen en mammatumoren wordt namelijk aanzienlijk verkleind. De kittens herstellen ook sneller van de ingreep en hebben minder last van de pijn.

Vragen over kittens?

Neem gerust contact met ons op!

Gastgezin worden?

Dierenopvangcentrum Gouda werkt samen met gastgezinnen voor het socialiseren en groot brengen van de kittens in een rustige omgeving.

Wil je meer weten? Klik dan op de link kittenopvang om een filmpje hierover te zien:
kittenopvang

Lijkt jou dit leuk?

Via deze link kan je je aanmelden