Hok Adoptie Plan

Adopteer een dierenverblijf!

Jaarlijks worden er in onze dierenopvangcentra duizenden dieren opgevangen. Zij worden ergens zwervend aangetroffen, achtergelaten, aan een boom gebonden, afgestaan om gezondheidsredenen of overlijden van de eigenaar.

Hok Adoptie Plan

Een dierenopvangcentrum is voor veel dieren een toevluchtsoord. De dieren krijgen een eigen verblijfplaats waar ze soms kort, maar soms ook voor langere tijd verblijven. Onze medewerkers en vele vrijwilligers staan klaar om deze dieren op te vangen, (medisch) te verzorgen en te begeleiden naar een nieuw en blijvend (t)huis. U adopteert een verblijf en geen dier, daardoor kunt u meerdere dieren per jaar ondersteunen.

Wat wordt er met uw adoptiegift gedaan?

De dieren die in de dierenopvangcentra worden opgevangen hebben vaak een voorgeschiedenis van verwaarlozing maar ook gebrek aan goede voeding.
Ze krijgen geen, te weinig, of totaal verkeerde voeding. Er ontstaat hierdoor vaak een medisch probleem. Met de juiste voeding voor b.v. urinewegproblemen (ter voorkoming van blaasgruis) of hyperallergeen voeding (bij huidirritaties etc.) kunnen we al veel verbeteren. Deze voeding is van levensbelang, maar zeer prijzig!

Verder worden de dieren geneutraliseerd (beter bekend als sterilisatie en/of castratie), gechipt, geregistreerd en ingeënt en indien nodig geopereerd, niet zelden wordt een dier binnengebracht met een breuk. Door mishandeling of aanrijding? Helaas weten we nooit zeker wat een dier is overkomen, maar gelukkig zijn wij er om ze er weer bovenop te helpen.

 • Een van de vele schrijnende gevallen:

  Maak het verschil!

  Dankzij een oplettende mevrouw, die een hond vastgebonden zag staan, is het teefje dat we Saya hebben genoemd gered van de verstikkingsdood. Zo snel mogelijk heeft de dierenambulance het teefje naar ons dierenopvangcentrum gebracht. Uitgemergeld, bang, koud en vol met puppyschurft. Met de broodnodige (medische) verzorging, antibacteriële shampoo, veel tijd, geduld en liefde werd Saya de prachtige hond die ze nu is.

  Ook worden er ieder jaar heel veel jonge dieren gedumpt die opgevangen worden in de dierenopvangcentra. Kittens en puppy’s hebben veel extra zorg nodig. Maar alle dieren jong en oud hebben recht op een liefdevolle opvang en verzorging, om weer een kans te krijgen op een nieuw (t)huis. U kunt de dieren hierbij helpen door adoptant te worden van een verblijf, zodat ze in alle rust kunnen aansterken.

  Vindt u het belangrijk dat dieren zonder eigenaar geholpen worden en draagt u de dieren een warm hart toe?

  Help de dieren en adopteer een verblijf!

Een certificaat als herinnering of cadeau

U ontvangt bij deelname een certificaat. Daarop kunt u, natuurlijk uw naam maar ook een persoonlijke tekst opgeven. Leuk als verjaardagscadeau, ter gelegenheid van een jubileum of gewoon voor uzelf als dierenliefhebber. Heeft u een bedrijf, dan kunt u het verblijf naar uzelf en/of uw bedrijf vernoemen. Het certificaat wordt ook in het dierenopvangcentrum van uw keuze geplaatst. Als u liever anoniem wilt blijven is dat uiteraard ook goed. De keus is aan u.

De bijdrage voor het sponsoren

Heel hondenverblijf:

 • U betaald per jaar €270,00
 • U betaalt per maand €22,50

Gedeeld hondenverblijf:

 • U betaalt per jaar €135,00
 • U betaalt per maand €11,25

Heel kattenverblijf:

 • U betaalt per jaar €150,00
 • U betaalt per maand €12.50

Gedeeld kattenverblijf:

 • U betaalt per jaar €75.00
 • U betaalt per maand €6.25

Heeft u interesse? Stuur dan de volgende gegevens naar gouda@dierenbescherming.nl:

PARTICULIERE ADOPTIE:

Naam en voorletter(s):

Adres en huisnr.:

Postcode en woonplaats:

Geboortedatum:

Telefoon/mobiel:

E-mailadres:

IBAN Rekeningnr.:

Tekst:

Op het certificaat / naamplaat graag de volgende tekst:

(max. 24 leestekens per regel en 2 regels totaal)

BEDRIJFS ADOPTIE:

Naam bedrijf:

Contactpersoon Dhr./Mevr.:

Adres en huisnr.:

Postcode en woonplaats:

Geboortedatum contactpersoon:

Telefoon/mobiel:

E-mailadres:

IBAN Rekeningnr.:

Tekst:

Op het certificaat / naamplaat graag de volgende tekst:

(max. 24 leestekens per regel en 2 regels totaal)