Over ons

Dierenopvangcentrum Gouda is onderdeel van de Dierenbescherming. We vangen honden en katten op uit Gouda en omstreken, zowel zwerfdieren als afstandsdieren.

Steun ons dierenopvangcentrum

Dierenopvangcentrum Gouda is onderdeel van de Dierenbescherming. We vangen honden en katten op uit Gouda en omstreken, zowel zwerfdieren als afstandsdieren.

Verzorging

In ons Dierenopvangcentrum werken naast de vaste medewerkers, ruim 200 vrijwilligers. Ze verzorgen onze asieldieren met veel liefde.

Elke ochtend maken we de verblijven schoon. Dagelijks laten onze uitlaters alle honden uit in het nabij gelegen park en ‘s middags komen er knuffelaars met onze katten knuffelen om ze te socialiseren.

Spelen en denkwerk

We spelen ook met onze honden en katten. Dat doen we met een tennisbal, maar we pakken ook vaak de dierenspellen erbij. Dat zijn spellen waar dieren meer over na moeten denken. Honden en katten die hun hersenen moeten gebruiken, vervelen zich minder snel. We hebben daarnaast een heel parcours gemaakt voor de honden, speciaal voor behendigheidsoefeningen en Flyball. Als een hond dat nooit eerder heeft gedaan, leren we het hen. We kunnen inmiddels concluderen dat de honden er veel plezier aan beleven.

Gastgezinnen

Voor de allerjongste kittens of volwassen katten die extra zorg nodig hebben, maken we gebruik van gastgezinnen. Zij zorgen ervoor dat de kittens gesocialiseerd en zindelijk zijn en dat ze klaargestoomd worden voor een nieuwe thuis.

Op zoek naar een huisdier?

De dieren die wachten op een nieuwe baas kun je vinden op onze ‘Ik zoek baas’-pagina.

Nazorg

Hebben onze asieldieren een nieuw baasje gevonden? Dan bieden we nog een extra service aan. De vrijwilligers van onze Werkgroep Nazorg bezoeken de ex-asieldieren thuis in hun nieuwe situatie. Zo kunnen nieuwe baasjes nog vragen stellen en zo kunnen wij zien hoe het met het huisdier gaat. De ervaring leert dat zowel baas als huisdier zo’n bezoek zeer waarderen. Lees er hier meer over.

Wat doe je met een zwerfkat?

Loopt er een zwerfkat in jouw buurt? Neem telefonisch contact met ons op en bekijk deze pagina.

Dier afstaan?

Wil je een dier naar ons dierenopvangcentrum brengen? Neem contact met ons op om een afspraak te maken en lees vooraf deze pagina goed door.

Werkgebied Dierenopvangcentrum Gouda

Gemeente Gouda: Gouda

Gemeente Krimpenerwaard: Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist

Gemeente Waddinxveen: Waddinxveen

Gemeente Zuidplas: Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel, Oud verlaat, Zevenhuizen

Gemeente Nieuwkoop: Langeraar, Nieuwkoop, Nieuwveen, Noordeinde, Noorden, Ter Aar, Woerdense Verlaat, Zevenhoven

Gemeente Alphen aan den Rijn: Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerwoude-Rijndijk, Koudekerk aan den rijn, Rijnwoude, Zwammerdam

Gemeente Krimpen a/d IJssel: Krimpen a/d IJssel

Gemeente Capelle a/d IJssel: Capelle a/d IJssel

Gemeente Lansingerland: Lansingerland, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Rodenrijs, Kruisweg

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat dit in het kader van dierenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Heb je vragen hieromtrent, neem dan per e-mail contact met ons op. Vermeld daarbij in ieder geval de reden van je vraag en je naam- en adresgegevens.