Denkspelletjes

Denkspelletjes en mentale stimulatie voor de hond

Het maken van lange wandelingen alleen is niet altijd voldoende. Minstens zo belangrijk voor een hond is het ontwikkelen van zijn geestelijke vermogen. Het zoeken naar oplossingen of het overwinnen van problemen stimuleert de geestelijke gezondheid van de hond. Ook niet onbelangrijk, een hond is eerder moe na een uur mentale stimulatie dan na een uur doelloos heen en weer rennen.
Dierenopvangcentrum Gouda doet dan ook veel aan denkspellen. Veelal gesponsord door particulieren.

Bekijk hieronder een aantal filmpjes:
Harley doet een puzzel

Tyson doet een denkspelletje

Branco bezig met de tornado

Wil je ons helpen met het verzamelen van meer denkspelletjes? Bekijk ons verlanglijstje!

Denkspelletjes voor vindingrijke katten

De meeste katten, vooral jonge katten, spelen graag. Daarmee houden ze zichzelf fit en alert. Tegenwoordig worden steeds meer katten binnen gehouden. In plaats van muizen op te sporen, hoeven ze alleen maar van hun kussentje op te staan en naar hun gevulde etensbakje te wandelen. Als je bedenkt dat katten zeer intelligente dieren zijn die snel leren, is dat zonde.

Als een kat geen stimulatie heeft van het buitenleven, moet hij op de eigenaar kunnen rekenen. Het is fijn als er binnen een stimulerende omgeving gecreëerd is die zorgt dat de kat zijn natuurlijk gedrag kan vertonen, zoals klimmen en jagen. Instincten, zoals bijvoorbeeld het zoeken naar voedsel en het beschermen van het territorium zijn niet verloren gegaan. Een kat zonder afleiding zal zich vervelen en gefrustreerd raken, wat kan leiden tot gedragsproblemen of ongewenst gedrag.

Dit geldt natuurlijk ook voor asielkatten die wat langer in het dierenasiel zitten. Daarom vinden wij het belangrijk om hen bezig te houden door middel van voerverrijking, omgevingsverrijking en denkspellen.

Bekijk een aantal voorbeeldfilmpjes:
Senior Famke is nog best pienter

Moria en voedselverrijking

Kia snoept graag

Terug naar de overzichtspagina.