Adoptieprocedure hond

Onze plaatsbare honden hangen met een foto en een verhaal op het bord in onze hal. Je hebt deze informatie misschien ook al op onze ‘Ik zoek Baas’-pagina gezien. We kunnen meestal niet alle informatie over de hond kwijt in het tekstvak en we vragen je daarom om ons vooraf te bellen. Zo kunnen we je meer details geven en gericht vertellen over welke thuissituatie er bij deze hond past.

Ontmoeting

We hebben je geïnformeerd en je gaat de hond ontmoeten. Om zo min mogelijk stress te veroorzaken, halen we de hond mee naar voren en lopen we niet met jou naar zijn of haar hok. Als je je legitimatiebewijs bij ons achterlaat, mag je een stuk met de hond wandelen.

Bespreking

Na de wandeling bespreken we samen wat je van de hond vindt en hoe de wandeling ging. Ben je nog steeds enthousiast? Dan maken we een tweede afspraak met je, zodat alle gezinsleden kennis kunnen maken met de hond. Heb je zelf nog een hond thuis? Neem die dan ook mee tijdens de tweede afspraak.

Bedenktijd en proeftijd

Lijkt de hond nog steeds een geschikte match? Dan kun je hem of haar mee naar huis nemen. Eventueel kan de hond zeven dagen gereserveerd worden. Je hebt sowieso zeven dagen proeftijd. Als het thuis niet goed blijkt te gaan, kan de hond weer teruggebracht worden. Je kunt ook eerst contact met ons opnemen, zodat we nog wat tips met je kunnen delen.

Plaatsingsovereenkomst

Gaat de hond met je mee naar huis? Voor de plaatsing, nemen we de plaatsingsovereenkomst met je door. Daar staan een aantal belangrijke punten in, zoals:

  • Je hebt 14 dagen medische garantie. Kosten tot aan het plaatsingsgeld worden vergoed bij onze dierenarts in Gouda;
  • 4 tot 6 weken na plaatsing, neemt een nazorgvrijwilliger contact met je op.

Tarieven hond

Hond jonger dan 1 jaar (incl. chippen, vaccineren en neutraliseren)€365
Hond vanaf 1 jaar tot 9 jaar (incl. chippen, vaccineren en neutraliseren)€243
Hond jonger dan 1 jaar (incl. chippen en vaccineren)€312
Hond vanaf 1 jaar tot 9 jaar (incl. chippen en vaccineren)€192,50Alle honden zijn gechipt, ingeënt, ontwormd, ontvlooid en nagekeken door onze dierenarts. Je krijgt het vaccinatiebewijs van de hond mee en kunt bij ons een zakje voer kopen. Dit is het voer wat de hond gewend is geweest bij ons.

Contact

Heb je vragen over onze adoptieprocedure voor honden? Neem contact met ons op.

Terug naar adoptiepagina