Feestelijke opening Dierenopvangcentrum Gouda

Het lint werd vreugdevol doorgeknipt: afgelopen zaterdag 26 november openden Peter Vriends (DBC-manager) en Anneloes Boot-Van Ardennen (coördinator dierenasiel) ons volledig verbouwde Dierenopvangcentrum Gouda.

Feestelijke opening Dierenopvangcentrum Gouda

Dierenopvangcentrum Gouda werd gebouwd in 1974 en was dringend toe aan een flinke opknapbeurt. In februari startten de verbouwingen en inmiddels verblijven onze asieldieren in een opgefrist, prachtig pand.

De verbouwingen

Bij de verbouwingen werd vooral rekening gehouden met het verhogen van dierenwelzijn, hygiëne en duurzaamheid. Zo zijn de vloeren van de dierverblijven en gangen voorzien van een speciale coating, waardoor alles goed schoon te houden is en de dieren niet uitglijden. De hondenverblijven zijn twee keer zo groot geworden. Elke kennel, maar ook de kattenverblijven zijn voorzien van individueel regelbare vloerverwarming. Het klimaat- en ventilatiesysteem is verbeterd, zodat eventuele ziektes zich niet door de locatie kunnen verspreiden. En zo is het hele pand onder handen genomen.

Feestelijke opening

Afgelopen zaterdag was iedereen welkom om te komen kijken en een feestje te vieren. Na de officiële opening lieten de asielhonden zich meermaals van hun beste kant zien op de ‘Dogwalk’. Bezoekers konden de katten ontmoeten in hun verblijven. Er waren kraampjes met aardigheden, heerlijke versnaperingen, een speurtocht en ook in de speciaal ingerichte kinderhoek was het reuzegezellig.

  • Dogwalk02
  • Dogwalkhond01
  • Hond Kind01
  • Katkijkttoeschouwerds
  • Lekkers
  • Vlechten DB
1/6

De opkomst was hoog. De meeste bezoekers waren vooral benieuwd naar het resultaat en reageerden –net als wij- positief. We zijn blij dat onze dieren én onze collega’s nu in een fijn pand kun verblijven en werken.