Kittens Boris en Sjors

Succesverhaal: Boris en Sjors

Eind oktober 2017 zijn – een paar dagen na elkaar – Boris en Sjors bij ons gekomen. Beide kwamen bij een boer vandaan. Deze boer had meerdere katten/kittens op zijn erf lopen en ze waren er niet allemaal even goed aan toe. Zo ook Boris en Sjors; beiden zeer schuw, ontstoken oogjes, de niesziekte en Boris ook nog een navelbreuk.

Kittens Boris en Sjors

Deze twee kittens kwamen in eerste instantie bij ons in het gastgezin om weer op te knappen en later terug naar de boerderij te gaan. Het weer gezond worden ging niet zonder slag of stoot. Doordat ze beiden zeer schuw en bang waren, was het lastig om ze te pakken voor het zalven van de oogjes en het toedienen van de antibiotica. Dit kostte veel tijd en moeite. Langzaam maar zeker merkten wij dat achter deze schuwheid lieve katjes schuil gingen. Ze trokken veel samen op; en waar vaak geadviseerd wordt om schuwe kittens niet bij elkaar te plaatsen, haalden deze twee het beste in elkaar naar boven. Het was dan ook erg mooi om te zien dat niet alleen hun gezondheid vooruit ging, maar ook hun gehele doen en laten.


In overleg met het asiel is dus ook besloten om ze toch samen te plaatsen in plaats van terug te laten gaan naar de boerderij. Ze werden steeds minder bang, gaven kopjes, begonnen te spinnen en durfden zelfs – als de kust veilig was – te laten zien hoe goed ze samen konden spelen. En met name Sjors heeft zich hier ontpopt tot een heuse profvoetballer. Boris is daarin tegen een goede ‘kopper’, want wat kan deze deugneut kopjes geven zeg.Al met al hebben Boris en Sjors ruim 2 maanden bij ons doorgebracht waarin ze niet alleen qua gezondheid zijn opgeknapt, maar ook hebben laten zien dat het eigenlijk onwijs lieve knuffelkontjes zijn.

Nadat ze beiden zijn ingeënt, gecastreerd en Boris aan zijn navelbreuk is geopereerd, mochten ze dan eindelijk naar hun forever home. Gelukkig waren er lieve mensen die deze twee kittens een kans wilden geven.

En nu, bijna een jaar nadat we ze hebben opgevangen, ontving ik 2 prachtige foto’s van Boris en Sjors. Inmiddels heten ze Splinter en Snipper. Ze hebben binnen een mooie krabpaal en krabton en buiten een geweldige ren waarin ze graag kikkers vangen. Af en toe nog wat schrikkerig, maar kroelen zijn ze gek op. ‘Stoeien en rennen, echte doerakken’, aldus hun nieuwe baas.

Dit doet ons onwijs goed en maakt ons ook een beetje trots. We zijn blij dat we hebben mogen bijdragen aan de socialisatie en gezondheid van deze twee – inmiddels volwassen – katten.

Groetjes,

Geoffrey en Lisette